KLART: Malin Stenbäck leder Biggest Loser 2023

Premiär för Biggest Loser 2023 – så var första avsnittet

Sofie Landgren
30 januari 2023 kl. 21:05

12 överviktiga svenskar har fått nog och vill nu förändra sina liv

I premiären av "Biggest Loser" 2023 bestämmer sig tolv nya deltagare för att flytta in på Ekolsunds slott och ta sig an deras livs utmaning. Här ska de genomgå en fysisk och mental resa mot ett bättre mående.

Idag är det dags för premiären av Biggest Loser 2023 på TV4 och TV4 Play. I den nya säsongen får vi följa tolv deltagare som varje vecka kämpar mot både vågen och sina egna hjärnspöken. Med hjälp och stöttning från terapeuten Tobias Sahlin, personliga tränaren Pischa Strindsted och dietisten Caroline Wilbois går deltagarna genom en omtumlande livsstilsförändring.

Under ledning av programledare Malin Stenbäck kommer deltagarna genomgå en fysisk och mental resa mot ett bättre mående. Reglerna är simpla, den deltagare som har gått ned minst i vikt procentuellt under veckan som gått får lämna programmet. Till slut är det tre finalister kvar som gör upp om prissumman på 250 000 kronor.

Premiär för Biggest Loser 2023 – så var första avsnittet
Alla deltagare och Malin Stenbäck. Foto: TV4, C More.

Årets deltagare

Deltagarna i Biggest Loser 2023 består av Ali Houssin, 31, Malmö, Filip Sehlstedt, 25, Boxholm, Hampus Säberg, 24, Åtvidaberg, Janne Löwstrand, 50, Askersund, Joakim Isaksson Markström, 28, Luleå, Nicolay Garcia de la Cueva, 18, Eskildstuna, Anna Dellmyr, 41, Göteborg, Anna-Karin Hällman, 34, Hölö, Jenny Andersson, 31, Sandviken, Josselin Freytes, 46, Enskede, Moa Isaksson, 24, Lycksele och Sandra Jönsson, 29, Skurup.

Premiär för Biggest Loser 2023 – så var första avsnittet
Foto: TV4, C More.

Många känslor när deltagarna ska väga sig för första gången

I det allra första avsnittet av Biggest Loser 2023 får vi se när Malin och deltagarna träffas för första gången för att väga in sin startvikt. Med i rummet är även Doktor Mikael, även känd som "Soldoktorn", som i ett tidigare skede har gjort en hälsoundersökning på alla deltagarna.

– Det är många som är tickande bomber. Ni måste göra någonting nu. Det finns så många, många år av era liv som ni kan lägga till, säger Doktor Mikael till gruppen.

Inför invägningen blir det känslosamt för deltagarna. De delar med sig av sina livstrauman som har lett till deras övervikt, och många brister ut i tårar. Först att väga in sig är Filip som hamnar på en startvikt på 147,9 kg. Näst på tur är Moa som väger in sig på 113,6 kg. Sedan går Anna upp på vågen som visar 139,1 kg. Ali hamnar på en startvikt på 145,3kg, vilket han trots allt tycker känns bra. Sedan kliver Hampus upp på 145,9 kg. Janne hamnar på 152,9 kg och även han tycks ta resultatet bra. När det är Sandras tur ifrågasätter Malin och Dr. Mikael att hon känns väldigt glad, trots sina ohälsosamma 133.7 kg. Nicolay hamnar på en startvikt på 132,6 kg och Dr. Mikael förklarar att han nästan har de sämsta värdena av alla, och då är han bara 19 år gammal.

Vidare klockar Josselin in på 117,7 kg, Joakim på 120,8 kg, Anna-Karin på 121,2 kg, och sist men inte minst väger Jenny in sig på en startvikt på 128,2 kg. 

Dr. Mikael blir frustrerad över att ett flertal av deltagarna verkar ta deras vikter lite för lättvindigt, att många av dem har inställningen att de trodde att det skulle vara värre snarare än att inse allvaret i det som faktiskt står på vågen. Även PT:n Pischa kliver in och understryker allvaret:

– Ni måste förstå allvaret i de här siffrorna. Det här är jätteallvarligt. Ni kommer att känna av det när vi tränar, hur mycket ni har begränsat era kroppar, och hur mycket ni har lurat er själva egentligen.

Premiär för Biggest Loser 2023 – så var första avsnittet
Foto: TV4, C More.

Så var premiär av "Biggest Loser" 2023

Dagen efter invägningen vaknar deltagarna upp på Ekolsunds slott där dietisten Caroline ger ut en uppgift i att deltagarna ska skriva ner vad de tror är en bra matdag för dem och jämföra med hur de faktiskt äter hemma. Efter att deltagarna redovisat sina svar för Caroline så ger hon dem en lektion i vad man bör äta och när. Efter kostlektionen väntas årets första träningspass med Pischa som slutar i besvikelse, frustration och tårar för många av deltagarna. Den deltagare det blir allra tuffast för är Ali som måste lämna salen då träningspasset triggar igång en enorm ångest.

Första avsnittet bjuder på mycket starka känslor och man kan redan här känna att det kommer att bli en väldigt tuff och utmanande säsong. Det är enormt imponerande och modigt av deltagarna att ställa upp i ett sånt här program där du visar dig på ett så ärligt och naket sätt när du är på botten i livet känslomässigt. Det är väldigt inspirerande att få ta del av deras livshistorier och deras vilja att faktiskt försöka ändra sina livsstilar till något bättre, något som inte ter sig som ett självskadebeteende. De förtjänar mer och vi hejar verkligen på att de ska kunna ta sig hela vägen och hitta till en mer sund livsstil.

Tillhör du en av dem som är en trogen Biggest Loser-tittare sedan tidigare kommer du av premiären att döma inte att bli besviken över årets säsong.

"Biggest Loser" 2023 har premiär måndagen den 30 januari 2023 på TV4 och TV4 Play.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL