Premiär för Bachelor in Paradise: "Vad fan har jag satt mig i för sits?"

Premiär för Bachelor in Paradise: "Vad fan har jag satt mig i för sits?"

Filmtopp
Uppdaterad kl. 09:20 | Publicerad 21 augusti 2023 kl. 09:08

Så var det första avsnittet

I dag har "Bachelor in Paradise Sverige" premiär på TV4 Play. Säsongen, som leds av Malin Stenbäck, börjar med ett en timmes långt avsnitt som är något av en mjukstart.

I den första säsongen av nya formatet Bachelor in Paradise Sverige som nu har premiär på TV4 Play, följer vi femton kärlekstörstande singlar sig till Mexiko med målet att hitta kärleken med stort k. För vissa av deltagarna slår fjärilarna frivolter i magen redan första kvällen, på andra håll är situationen inte alls lika munter. Den här säsongen bjuder nämligen på en twist som bäddar för både återuppstådd kärlek, nya förälskelser och dramatik med extra allt när singlar från Bachelor och Bachelorette kommer tillbaka för en ny chans att finna den rätta.

– Nu finns det fler [att välja emellan] så jag tänker att det borde bli mindre drama, säger Simone Mbatha från Bachelor 2022. Men ack så fel hon kommer att ha.

Premiär för Bachelor in Paradise Sverige: "Vad fan har jag satt mig i för sits?"
Emmy Rönning och Carl Bengtsson i "Bachelor in Paradise Sverige". Foto: TV4.

Premiär för Bachelor in Paradise: "Vad fan har jag satt mig i för sits?"

På denna lyxig resort i Mexiko står nu alltså dejting och flörtande på schemat för deltagarna i Bachelor in Paradise Sverige. Under säsongens gång kommer huset att fyllas på med nya favoriter från Bachelor och Bachelorette, något som bäddar för ännu mer laddade rosceremonier. 

Avsnittet inleds med en prolog för säsongen som vittnar om enormt mycket dramatik i de olika kärleksöden vi nu ska få följa.

– Vad fan har jag satt mig i för sits?, hör vi deltagaren Carl Bengtsson från Bachelor 2021 säga i inledningen. 

Det ska dock sägas att öppningen lovar mer än vad den kan hålla. Den första dagen som skildras i paradiset bjuder inte på några särskilt saftiga händelser, utan resulterar istället i ett känna med tårna i vattnet-avsnitt. 

Premiär för Bachelor in Paradise Sverige: "Vad fan har jag satt mig i för sits?"
Isabella Englund från "Bachelor" 2021 är tillbaka. Foto: TV4.

Blygsam start på säsongen

Den här gången finns det mycket riktigt fler alternativ och större chans på att hitta kärleken. Kanske kan det förklara varför alla är något mer restriktiva i starten när de ska ställa in sina sikten på vem de ska försöka hänföra först. Oavsett är det en stel första samling i paradiset. Allt eftersom presenteras nya deltagare som injicerar mer liv i avsnittet, en av dem är Isabella Englund som genast marscherar fram till baren för att nå toppformen. Men sammantaget är det en förhållandevis blygsam start på säsongen. Under den timmen vi får lär känna deltagarna hettar det inte riktigt till på något plan.

De som gör något för att öka på underhållningsvärdet i Bachelor in Paradise Sveriges premiär är Simone Mbatha och Lloyd Lawrence, som öppet diskuterar folks bild av dem från tidigare säsonger, Emmy Rönning som är snabbt på offensiven matt ro hem fisken Carl Bengtsson, och just Isabella som är allt annat än blyg. 

Men som vi vet kan det ta ett tag innan järnet är varmt. Och som säsongens prolog vittnar om finns det säkerligen gott med anledningar till att fortsätta följa Bachelor in Paradise Sverige.

Avsnitten släpps på måndagar och torsdagar.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL