Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för 4 nya Beck-filmer - här är datumen att boka in

Premiär för 4 nya Beck-filmer - här är datumen att boka in

Sebastian Håkansson | Nyhet
07 december 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
07 december 2017

4 nya Beck-filmer är äntligen på väg

nya Beck-filmer
Nu är det dags för Nya Beck-filmer. Foto: C More

För 20 år sedan fick tittarna för första gången stifta bekantskap med Peter Haber i rollen som svenskarnas favoritpolis - Martin Beck. Sedan dess har det hunnit bli 38 filmer och på nyårsdagen är det exklusiv världspremiär på C More för den första av fyra helt nya Beck-filmer.

Maj Sjöwalls och Per Wahlöös älskade poliskommissarie är äntligen tillbaka. På nyårsdagen är det världspremiär för den första av totalt fyra nya Beckfilmer som alla streamas på C More i vår. Dessutom är det 20 år sedan Peter Haber för första gången iklädde sig rollen som Martin Beck. Här kan du se vilka som är de bästa Beck-filmerna enligt Filmtopps läsare.

I Lockpojken, som hade biopremiär 1997, gav Peter Haber för första gången liv åt den omtyckta karaktären. Och med de senaste tillskotten i filmsviten; Ditt eget blod, Den tunna isen, Utan uppsåt och Djävulens advokatkan Beck efter 20 år och totalt 38 filmer tillskriva sig den största filmserien i svensk filmhistoria. Beck-filmerna har även rönt stora framgångar utomlands, framförallt i Tyskland och på BBC4 i England.

- Det är helt makalöst hur Beck efter 20 år fortsätter att leverera! Serien har slagit flera tittarrekord och våra senaste premiärer har varit enorma framgångar på C More och TV4. Därför känns det väldigt härligt att få bjuda på fyra helt nya filmer med våra älskade karaktärer - och kanske en och annan överraskning, säger Josefine Tengblad, dramachef C More och TV4.

Många välbekanta ansikten dyker upp i de nya Beck-filmerna

I de nya filmerna går Martin Beck till botten med känslan om den stillsamma pensionärstillvaron verkligen är något för honom samtidigt som Steinar Hovland får en alltmer självklar och central position i gruppen. Konkurrens, familjeproblem och avundsjuka skakar om teamet både på det professionella och det privata planet och utsätter den annars så sammansvetsade Beck-gruppen för stora påfrestningar – samtidigt som svåra brott ska lösas.

Peter Haber återses i rollen som Martin Beck och Kristofer Hivju som den karismatiske nykomlingen Steinar Hovland. Flera andra välbekanta karaktärer är spanarna Oskar spelad av Måns Nathanaelson och Jenny spelad av Anna Asp, utredaren Ayda spelad av Elmira Arikan samt Klas Fredén som spelas av Jonas Karlsson. Tittarna får självklart också träffa kultförklarade ”Grannen” spelad av Ingvar Hirdwall och Martin Becks dotter Inger spelad av Rebecka Hemse. Hirdwall har i likhet med Peter Haber medverkat i samtliga 38 filmer de senaste 20 åren.

För manus står Mårten Klingberg som även har regisserat filmerna Ditt eget blod och Den tunna isen, Jörgen Bergmark står för regin till Utan uppsåt och Djävulens advokat. Beck-filmerna produceras av Filmlance i samarbete med TV4, C More, Nordisk Film och ZDF.

 

  • Ditt eget blod, streamingpremiär på C More nyårsdagen 2018

 

 

  • Den tunna isen, streamingpremiär på C More lördagen den 3 februari 2018

 

 

  • Utan uppsåt, streamingpremiär på C More lördagen den 3 mars 2018

 

 

  • Djävulens advokat, streamingpremiär på C More lördagen den 7 april 2018

 

 

Det mesta och bästa från Beck från de senaste 20 åren hittas på www.beckfaktan.se

Ser du fram emot de nya Beckfilmerna?

NÄSTA ARTIKEL