Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Coco

Pixar och Disney omsatte mest under Thanksgiving - vad kan det betyda?

Kristian Andersson | Nyhet
27 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
27 november 2017

Pixar och Disney har lyckats igen – med "Coco"!

Coco

Vad gäller biointäckter vann Disney och Pixar med stor marginal över andra filmer under den amerikanska semestertiden Thanksgiving och denna mätning är mellan dagarna onsdag till söndag. 

Coco omsatte under dessa dagar hela 71 miljoner dollar, vilket betyder att den petar ner andra storfilmer som Justice League, Wonder och Thor: Ragnarok. Men jag tycker också vi ska veta att de andra filmerna i topplistan har släppts för ett tag sedan och därför lockar lite mindre publik.

Coco gjorde alltså en vinst på 71 miljoner under fyra dagar under Thanksgiving, men de är långt ifrån att knipa första platsen under samma högtid. Den film som omsatt mest under Thanksgiving någonsin är Feozen 93 miljoner och Moana 82 miljoner dollar.

Det tråkiga med många Disney och Pixars filmer att de först släpps i Amerika vilket gör att vi i Sverige brukar få vänta ganska länge på att få se dem. Vad gäller Insidan Ut fick vi vänta nästan två månader på filmen!

Med denna omsättning i Amerika och bra betyg på IMDb betyder troligtvis att filmen är en riktig höjdare! Pixar och Disney har med all största sannolikhet gjort det igen! Vi får heller inte glömma belysa att Coco även gör stor succé i Mexiko!