Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då släpps Peter Jacksons nya film

Då släpps Peter Jacksons nya film

Kristian Andersson | Nyhet
13 mars 2020
Kristian Andersson | Nyhet
13 mars 2020

Sagan om Ringen-regissören släpper ny film i september.

Disney har köpt upp rättigheterna till Peter Jacksons kommande dokumentärfilm "Get Back". Den visar nytt material bakom kulisserna hos det legendariska popbandet The Beatles.

Peter Jackson har den senaste tiden ägnat sig åt att göra dokumentärfilm. Sist gjorde han They Shall Not Grow Old som visade upp unikt bildmaterial från Första världskriget, läs mer om filmen här. Nu har regissören arbetat på en dokumentär om bandet The Beatles med titeln Get Back. Premiären landar 4 september. 

Det är Disney som äger rättigheterna till Jacksons nya dokumentär, som kommer att ge oss unik inblick i världens mest framgångsrika band. Det rörliga materialet vi får ta del av har aldrig visats förr, och ger oss en spännande bild av Paul McCartneys, George Harrisons, John Lennons och Ringo Starrs musikskapande.  

Variety berättar att Jackson fått ta del av 55 timmar långt material, och att han nu sammanfattat det bästa. Jackson berättar följande i ett pressmeddelande:

- Det har varit ett privilegium att få arbeta på det här projektet. Som en fluga på väggen har jag fått se hur bandet skapade mästerverk. 

Vi kommer att få se en hel del färg i dokumentären – se här nedan:

Disney har finansierat "Get Back".