Hero gradient image

Peter Jackson ursäktar sig för Hobbit-trilogin

Eric Diedrichs | Nyhet
20 november 2015
Eric Diedrichs | Nyhet
20 november 2015

"I didn’t know what the hell I was doing", Peter Jackson om skapandet av The Hobbit-trilogin.

Det var i extramaterialet till The Hobbit: Battle of the Five Armies, som fansen fick ta del av en sliten Peter Jacksons bekännelser om den kaotiska Hobbit-inspelningen. Jackson berättar bland annat att han tog över Guillermo Del Toros registol så snart inpå inspelningsdagarna att det inte fanns någon möjlighet att anpassa förberedelserna efter hans egen vision. Manuset var inte ens färdigskrivet och under flera sekvenser saknades det storyboards.

http://www.youtube.com/watch?v=SQkygZdZ_Vk

För vissa kan säkert regissörens ursäktande kännas som en tillfredsställande förklaring på varför Hobbit-filmerna blev mycket sämre än Sagan om ringen-serien, men personligen får jag en större avsmak för den slarvigt producerade prequel-trilogin. Till viss mån för att den känns ännu mer som en maskinmjölkad kassako, men främst för att jag känner med de fans som faktiskt har införskaffat filmserien.

Hur självupptaget är det inte av Jackson att ursäkta sig i extramaterialet på en produkt som faktiskt säljs till de som gillar filmen? Om det var nödvändigt att gnälla öppet skulle han ha gjort det i samband med, eller strax efter, den sista filmens premiär. Med tanke på vilken fet lön han har fått för att göra skiten och hur mycket pengar han har dränerat sina fans på, hade han gott och väl ha kunnat skämmas i tystnad.

Det enda som är gott ur detta är att han förhoppningsvis tar sig samman och producerar något vettigt nästa gång.