Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Peter Jackson ska börja med animerad film

Peter Jackson ska börja med animerad film

Kristian Andersson | Nyhet
21 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
21 juni 2020

Hans företag Weta Digital ger sig in i animationsbranschen.

Peter Jackson, som tidigare ligger bakom flera storfilmer som Sagan om ringen och King Kong, ska framöver börja jobba med animerade filmer.

Nu rapporterar Variety att Peter Jacksons egna CGI-företag Weta Digital kommer att starta upp en helt ny division och jobba med animerade filmer. Weta Digital är ett CGI-företag som ligger i Nya Zeeland, där Peter Jackson själv kommer ifrån. 

Att göra animerade filmer har länge varit en dröm för både Peter Jackson och hans fru Fran Walsh sam han ofta samarbetar med på sina produktioner. Planen är att Walsh ska skriva manus och producera kommande animerade filmer. Men än så länge vet vi inte mycket om filmerna som de troligtvis arbetar på. 

Vi alla på Weta Digital är stora fans av just animerade filmer i alla dess former. Men tyvärr så är animerade filmer något som tar väldigt lång tid att göra och det är dyrt. Därför har vi ännu inte gjort en animerad film. Men nu har det gjorts plats för en ny division hos Weta Digital för att börja med detta, säger Peter Jackson i ett uttalande.

Weta Digital har funnits i 25 år och har jobbat med CGI till både tv-program och film. Företaget började sin resa med Peter Jacksons thriller Heavenly Creatures från 1994. Weta Digital har jobbat med CGI till filmer som Avatar, Sagan om ringen-trilogin, Avengers-filmer, Game of thrones, Ad Astra och i kommande Mulan och Black Widow.

Läs också mer om att Jamie Foxx ska spela Mike Tyson i en film om den legendariske boxarens liv.