Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter Habers roliga sexkommentar i Tilde – får hela studion att spricka upp

Peter Habers kaxiga sexkommentar i Tilde – fick hela studion att spricka upp

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juli 2023

Skådespelaren med ett briljant ögonblick i veckans avsnitt

Peter Haber var en av de senaste gästerna att medverka i "Tilde". När Tilde de Paula Eby pressade Beck-stjärnan och hans hustru Lena T. Hansson på frågor om regi i hemmet drog han till med en kaxig sexkommentar som fick alla att garva.

Under fredagens avsnitt av TV4:s populära talkshow Tilde fick programledaren Tilde de Paula Eby besök av Mia och Jesper Parnevik, artisten Cherrie, Kristina Petrushina samt Peter Haber och hustrun Lena T. Hansson som han arbetat mycket med genom åren. När de två sistnämnda anslöt var Tilde väldigt nyfiken på parets relation bakom kameran. Efter flera frågor om huruvida Haber regisseras av Lena i hemmet bjöd han på en guldklimp till kommentar som fick samtliga att brista ut i skratt.

Peter Habers kaxiga sexkommentar i Tilde – fick hela studion att spricka upp
Foto: TV4.

Peter Habers kaxiga sexkommentar i "Tilde" fick hela studion att spricka upp

Beck-stjärnan Peter Haber träffade skådespelaren och regissören Lena T. Hansson på teaterscenen på 80-talet och har hållit ihop starkt sedan dess. Genom åren har vi fått se dem arbeta ihop på både film och scen. I flera av fallen har Lena även regisserat Peter. När Tilde fick chansen att prata med de båda ville hon därför gräva i deras relation bakom kulisserna och ta reda på vem som regisserar vem i vardagen. 

– Jag tycker nog att det är jag som regisserar det mesta. Jag regisserar inte hur tvätten ska hänga och såna saker, att tajma en tömning av diskmaskinen, det gör jag inte. Men annars så, förklarade Lena T. Hansson.

– Jo, jag håller med. Jag följer regin och lyder order, men jag trivs med det. Jag har inga ambitioner att regissera. Jag är som skådespelare och människa van vid att man säger åt mig vad jag ska göra och så gör jag det, adderade Peter Haber.

Fortsättningsvis pressade Tilde dem på att berätta mer om deras dynamik och rollfördelning i hemmet. Då förklarade Lena att de är väldigt bra på att "klippa" efter en inspelningsdag tillsammans och skilja på arbete och fritid: 

– Det är inga diskussioner om scenerier eller övergångar, eller tajming.

Peter Haber, som hunnit fylla 70 år, fyllde då på med att berätta var någonstans det absolut inte sker någon regi i hemmet: 

– Jag har blivit regisserad på teatern av Lena ett flertal gånger, men det är inte på tal om någon "bedroom directing" alltså, utan hemma är hemma. 

Skådespelarens något kaxiga kommentar fick hela gänget på soffan att börja garva. Framför allt verkade Mia Parnevik och programledaren själv tycka att det var kul. Senare sade Cherrie att de två är "couple goals" och menade på att Peter och Lena har något som alla i en tvåsamhet strävar efter. 

Ingwar Hirdwall död – här är bästa stunderna med grannen i Beck
Foto: TV4 / C More.

Snart aktuell med ny Beck-film

När Peter Haber inte är charmig i intervjuer arbetar han som bekant fortsatt hårt med sitt skådespeleri. I höst får vi se honom tillbaka som Martin Beck i Inferno, hans 49:e bidrag till den omåttligt populära kriminalserien. I Tilde berättade han inga spoilers om vad som sker i den efterlängtade filmen men han gav oss en hint om att "det kommer hända en hel del grejer" för tittarna att se fram emot.

Frank Stenhammar

NÄSTA ARTIKEL