Peter Habers roliga sexkommentar i Tilde – får hela studion att spricka upp

Peter Habers kaxiga sexkommentar i Tilde – fick hela studion att spricka upp

Filmtopp
Uppdaterad 25 januari 2024 kl. 12:01 | Publicerad 22 juli 2023 kl. 22:07

Skådespelaren med ett briljant ögonblick i veckans avsnitt

Peter Haber var en av de senaste gästerna att medverka i "Tilde" i somras. När Tilde de Paula Eby pressade Beck-stjärnan och hans hustru Lena T. Hansson på frågor om regi i hemmet drog han till med en kaxig sexkommentar som fick alla att garva.

I TV4:s populära talkshow Tilde fick programledaren Tilde de Paula Eby i somras besök av Mia och Jesper Parnevik, artisten Cherrie, Kristina Petrushina samt Peter Haber och hustrun Lena T. Hansson som han arbetat mycket med genom åren. När de två sistnämnda anslöt var Tilde väldigt nyfiken på parets relation bakom kameran. Efter flera frågor om huruvida Haber regisseras av Lena i hemmet bjöd han på en guldklimp till kommentar som fick samtliga att brista ut i skratt.

Peter Habers kaxiga sexkommentar i Tilde – fick hela studion att spricka upp
Foto: TV4.

Peter Habers kaxiga sexkommentar i "Tilde" fick hela studion att spricka upp

Beck-stjärnan Peter Haber träffade skådespelaren och regissören Lena T. Hansson på teaterscenen på 80-talet och har hållit ihop starkt sedan dess. Genom åren har vi fått se dem arbeta ihop på både film och scen. I flera av fallen har Lena även regisserat Peter. När Tilde fick chansen att prata med de båda ville hon därför gräva i deras relation bakom kulisserna och ta reda på vem som regisserar vem i vardagen. 

– Jag tycker nog att det är jag som regisserar det mesta. Jag regisserar inte hur tvätten ska hänga och såna saker, att tajma en tömning av diskmaskinen, det gör jag inte. Men annars så, förklarade Lena T. Hansson.

– Jo, jag håller med. Jag följer regin och lyder order, men jag trivs med det. Jag har inga ambitioner att regissera. Jag är som skådespelare och människa van vid att man säger åt mig vad jag ska göra och så gör jag det, adderade Peter Haber.

Fortsättningsvis pressade Tilde dem på att berätta mer om deras dynamik och rollfördelning i hemmet. Då förklarade Lena att de är väldigt bra på att "klippa" efter en inspelningsdag tillsammans och skilja på arbete och fritid: 

– Det är inga diskussioner om scenerier eller övergångar, eller tajming.

Peter Haber, som hunnit fylla 70 år, fyllde då på med att berätta var någonstans det absolut inte sker någon regi i hemmet: 

– Jag har blivit regisserad på teatern av Lena ett flertal gånger, men det är inte på tal om någon "bedroom directing" alltså, utan hemma är hemma. 

Skådespelarens lagom kaxiga kommentar fick hela gänget på soffan att börja garva. Framför allt verkade Mia Parnevik och programledaren själv tycka att det var kul. Senare sade Cherrie att de två är "couple goals" och menade på att Peter och Lena har något som alla i en tvåsamhet strävar efter. 

Ingwar Hirdwall död – här är bästa stunderna med grannen i Beck
Foto: TV4.

Snart aktuell med ny Beck-film

När Peter Haber inte är charmig i intervjuer arbetar han som bekant fortsatt hårt med sitt skådespeleri. Den 9 februari får vi se honom tillbaka som Martin Beck i Dödläge, hans 50:e bidrag till den omåttligt populära kriminalserien. Om den fortsätter därefter återstår att se, men tittarna kommer säkerligen att hoppas på det.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL