Peter Dinklage slog Emmy rekord

Peter Dinklage slog Emmy rekord

Filmtopp Admin
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 23 september 2019 kl. 13:09

Game of Thrones-stjärnan fullbordade succén.

Foto: HBO.

Peter Dinklage spelade Tyrion Lannister i HBO:s största publiksuccé någonsin. På Emmygalan inatt tog han hem sitt fjärde pris för Bästa manliga biroll i en dramaserie, vilket är flest någonsin.

Det blev en stor svensk seger på årets Emmygala, vilket du kan läsa mer om här. Det blev också en enorm tillställning för HBO:s Game of Thrones som vann hela 11 emmys, inte minst för Bästa dramaserie. En person i seriens besättning som fick en mycket speciell kväll är Peter Dinklage som vann Emmyn för Bästa manliga biroll i en dramaserie. Priset innebär hans fjärde, vilket är fler än någon annan vunnit i samma kategori.

Se Peter Dinklage stående ovationer när han vinner priset på Emmygalan. Han får stor kärlek av vännen och kollegan Nikolaj Coster-Waldau som även han var nominerad i samma kategori.

Dinklage var tidigare delad etta med Art CarneyDon Knotts och Breaking Bad-stjärnan Aaron Paul men ser sig nu själv på tronen.

Skådespelaren har en del projekt framöver men inget nytt på seriefronten, utan det verkar följa en period med långfilmer. På IMDb ser vi att Dinklage ryktas medverka i en ny filmatisering av den hårda westernklassikern Wild Bunch och att han ska medverka i flera filmer: Croodarna 2I Care a LotThe Thicket och The Dwarf.

Kommer du att sakna Peter Dinklage och "Game of Thrones"?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL