Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Persbrandt ersätter Gustafsson

Persbrandt ersätter Gustafsson

Sebastian Håkansson | Nyhet
22 maj 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
22 maj 2017
Mikael Persbrandt i Tårtgeneralen.
Mikael Persbrandt i Tårtgeneralen.

Robert Gustafsson, som skulle spela huvudrollen i komedin Tårtgeneralen, tyckte inte Filip & Fredriks  manus var tillräckligt bra utan hoppade av filmen. Man kanske skulle tro att filmproducenterna ville vrida sig i förtvivlan men inte på SF. För nu skall Mikael Persbrandt spela huvudrollen.

– Mikael Persbrandt har alltid varit vårt första val. Vi var i kontakt med honom redan för tre år sedan, men vi förstod snabbt att han var för upptagen med andra projekt. Nu är vi glada för att ha Sveriges bästa skådespelare om bord, skriver SF.

Persbrandt kommenterade själv uppståndelsen på sitt Instagramkonto:

Apropå #tårtgeneralen, jag hörde att nån tyckte manuset "inte höll tillräcklig nivå "?! Jag kan konstatera, att denna historia om den svenska småorten , dess befolkning och deras drömmar och den alldeles förtrollande Hasse P med sin sorg och sitt vemod och sin kamp för livet, trollband mig för tre år sedan . Nu har vi äntligen tid att filma den,- jag, Filip o fredrik o medspelare o team. Tjoho! Biopremiär vintern 2017/2018.

Filmen är baserad på Filip Hammar och Fredrik Wikingssons bok, som handlar om Hasse P som vill baka världen längsta smörgåstårta. Persbrandt kommer att spela mot Helena Bergström och Tomas von Brömssen i filmen

NÄSTA ARTIKEL