Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Stranger Things

Pengaregn över Stranger Things-stjärnorna

David Lindahl | Nyhet
20 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
20 mars 2018

Stranger Things går bra och inför den tredje säsongen får skådespelarna en kraftig löneförhöjning.

Nästan hela gänget samlat i Netflix-serien Stranger Things
Stranger Things.

Framgångarna med Netflix tv-serie Stranger Things har lett till att streamingtjänsten inför den kommande tredje säsongen betalar sina skådespelare avsevärt högre löner än vad de tjänade från början.

Enligt The Hollywood Reporter delas lönegapen in i tre kategorier: A, B och C. De vuxna skådespelarna David Harbour och Winona Ryder tillhör A-kategorin och tjänar numera en lön på 350 tusen dollar per avsnitt. Under B-kategorin hamnar tv-seriens yngre stjärnor som Finn Wolfhard och Caleb McLaughlin. Deras lön ligger på 200 tusen dollar per avsnitt.

Millie Bobby Brown är inte inräknad i den graderingen då hon förnyade sitt kontrakt förra året och bröt sig fri från den rådande lönenivån. Vad hon numera tjänar per avsnitt är oklart men det ska enligt uppgifter röra sig om mer än sina jämnåriga kolleger. C-kategorin består av seriens 20-åringar där vissa numera har fått större roller. Natalia Dyer är en av skådespelarna i den kategorin och hon drar in 150 tusen dollar per avsnitt.

Lönehöjningarna är en stor ökning jämfört med den andra säsongen och kan vara upp mot 12 gånger vad vissa av barnskådespelarna tjänade förut. Kombinerat med bonusar i och med seriens popularitet, är Stranger Things en framgångssaga för alla involverade.

Löneförändringar är vardag när det gäller tv-serier och ett känt exempel är när Vänner-ensemblen förhandlade fram en miljon dollar vardera per avsnitt. Även The Big Bang Theory-skådespelarna har gjort liknande förhandlingar som gemensamt ökade deras löner.

Den tredje säsongen av Stranger Things kommer att bestå av färre avsnitt. Nu med färdiga löneförhandlingarna väntas den nya säsongen påbörjas den 23 april. Det är ännu sparsamt med bekräftade handlingselement, men Filmtopp har tidigare rapporterat att säsong tre kommer att få en ny spännande skurk.

Har du sett alla avsnitt av Netflix Stranger Things?