Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peaky Blinders säsong 5 – Detta vet vi

Peaky Blinders säsong 5 – Detta vet vi

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
27 november 2017
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
27 november 2017

Peaky Blinders säsong 5 kan bli seriens sista.

peaky blinders
FOTO: C More

Det är sedan tidigare klart att vi kommer att få återvända till "Peaky Blinders" för en femte säsong. Nu har vi fått mer information om säsongen, som enligt seriens skapare och manusförfattare, Steven Knight, troligtvis blir den sista.

Den fjärde säsongen av Steven Knights succéserie Peaky Blinders har precis börjat visas på C More och förväntningarna har varit höga. Två avsnitt har släppts och alla redan har säsongen rosats. Det episka gäng- och familjedramat, om rivaliserande gäng i mellankrigstidens Birmingham, är både visuellt slående och bjuder på förstklassigt skådespel. I rollerna ser vi exempelvis Cillian Murphy, Tom Hardy, Helen McCrory och Sam Neill.

Nu när den nya säsongen har börjat visas är det många som undrar hur det ser ut med nästkommande säsong. Vi vet sedan tidigare att Peaky Blinders säsong 5 har fått klartecken, då produktionsbolaget BBC utannonserade detta i samband med att den fjärde säsongen fick grönt ljus. I en intervju i Radio Times har Steven Knight har också sagt att säsong 5 förmodligen blir seriens final.

– Man ska aldrig säga aldrig, men vi känner att säsong 5 kan bli den sista.

Därefter lade han dock till följande uttalande, för att sedan hinta om seriens avslutning. 

*** OBS! VARNING FÖR SPOILER ***

– Vi vet inte helt säkert. Vi får se hur vi känner för det. Peaky Blinders är en av de saker som älskas av alla och responsen har varit storslagen på båda delarna av Atlanten. 

– Jag vet hur serien ska avslutas, frågan är om det händer i säsong 5. Jag vill att det ska sluta när det första flyglarmet ljuder i Birmingham.

Om Steven Knight vidhåller sin vision eller inte återstår att se, men att utläsa från hans uttalande verkar det som att familjedramat ska sträcka sig fram till Nazitysklands flygbombningar av staden. Så kallad "Birmingham Blitz" pågick mellan 1940-1943 och vållade enorma skador på staden. över 5000 högexplosiva bomber ska ha fällts under totalt 77 flygattacker över staden.

Just nu befinner vi oss i 1925, så om seriens ska fortgå fram till 1940 kan vi förvänta oss att vi snart kommer att få uppleva ett mer överskådligt berättande eller något typ av tidshopp. 

*** SPOILERVARNING UPPHÖR ***

Steven Knight meddelar att han nu ska fila på manuset till Peaky Blinders säsong 5. Det är också klart att vi kommer att återse vissa skådespelare, givetvis kommer Cillian Murphy tillbaka i huvudrollen. Däremot vet vi inte om Tom Hardy ska fortsätta vara med i serien eller inte.

Det verkar dock som att fansen kommer att få vänta ett tag på Peaky Blinders säsong 5, som förväntas ha premiär våren 2019. Medan du otåligt väntar, passa på att beta av de senaste årens bästa serier.

NÄSTA ARTIKEL