Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Patrick Ekwall om tiden som barnskådis: "Livet kunde tagit en annan riktning"

Patrick Ekwall om tiden som barnskådis: "var så jävla lik min dotter"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 februari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 februari 2023

Spelade Harry i SVT-serien "Rädsla"

I en intervju med Filmtopp avslöjar Patrick Ekwall att han en gång i tiden var barnskådespelare. I slutet av 70-talet var han nämligen med i TV-serien "Rädsla" i vilken han hette "Harry" och "hittade lik och sånt".

Sportjournalisten Patrick Ekwall har som bekant synts i en handfull olika TV-program under åren. Nu syns han exempelvis på discovery+ i Mullvaden tillsammans med bland andra Rickard Olsson, Antonija Mandir, Lisa Ajax och Sofia Wistam. Programmet, för den som inte vet, går ut på olika svenska profiler ställs inför olika utmaningar medan en av dem (den hemliga Mullvaden) försöker sabotera för övriga deltagare.

När Filmtopps Sofie Landgren intervjuade Patrick Ekwall med anledning av programmets andra säsong bjöd han på flera roliga anekdoter och överraskningar. Exempelvis berättade han att det TV-program han helst av allt skulle vilja vara med i härnäst är Över Atlanten eftersom "han inte kan simma och gillar utmaningar". Han sade också att han en gång i tiden var skådespelare.

Patrick Ekwall om tiden som barnskådis

– Jag har faktiskt varit med som barnskådespelare i en ganska stor roll när jag var 11-12 år. Serien hette Rädsla, gick på SVT och skrevs av Max Lundgren. Då hette jag Harry och hittade lik och sånt. John Harryson var en av mina motspelare och min mamma i filmen var Emy Storm som var mamma i Emil-filmerna. Det kommer jag ihåg. Sen ville regissören Jan Hemmel att jag skulle fortsätta med skådespelarkarriären. Jag hade spelat mycket teater i skolan och han ville ha med mig på någon teateruppsättning på Malmö Stadsteater. Då sa jag att jag hade fotbollsträningar så det blev inte mer med det, säger Patrick Ekwall till Filmtopp.

Då hade ditt liv alltså kunnat ha tagit en helt annan riktning?

– Ja, det hade faktiskt kunnat ha tagit en helt annan riktning. Det kan jag inte ångra riktigt, men jag fick faktiskt se delar av mina insatser efter att någon skrev att serien låg upp på SVT Play. Då slogs jag framförallt av att jag var så jävla lik min yngsta dotter. Min karaktär hette Harry så när det här sändes i sjuan fick jag heta "Harry" i hela högstadiet.

Med det tackar vi Patrick Ekwall för pratstunden. Mullvaden går nu att streama på discovery+ däremot går det inte att streama "Rädsla" i dagsläget.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL