Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Patrick Ekwall om tiden som barnskådis: "Livet kunde tagit en annan riktning"

Patrick Ekwall om sin tid som barnskådis: "Var så jävla lik min dotter"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juli 2023

Spelade Harry i SVT-serien Rädsla

I en intervju med Filmtopp avslöjade Patrick Ekwall tidigare i år att han en gång i tiden var barnskådespelare. I slutet av 70-talet var han med i tv-serien "Rädsla", där han spelade karaktären "Harry" och "hittade lik och sånt".

Sportjournalisten Patrick Ekwall är i ropet efter att ha funnit kärleken. De glada nyheterna kommer efter några tuffa år, under vilka han förlorade hustrun Hanna Ekwall i sviterna av bröstcancer.

Tidigt i våras fick Filmtopp chansen att intervjua Ekwall i samband med hans medverkan i Mullvadendiscovery+, där han tog plats med bland andra Rickard Olsson, Antonija Mandir, Lisa Ajax och Sofia Wistam.

När Filmtopps Sofie Landgren intervjuade Patrick Ekwall med anledning av programmets andra säsong bjöd han på flera roliga anekdoter och överraskningar. Exempelvis berättade han att det tv-program han helst av allt skulle vilja vara med i härnäst är Över Atlanten eftersom "han inte kan simma och gillar utmaningar". Han avslöjade också att han en gång i tiden var skådespelare.

Patrick Ekwall om sin tid som barnskådis: "Var så jävla lik min dotter"

I januari berättade Patrick Ekwall för Filmtopp att hans bakgrund i tv-rutan sträcker sig bortom rollen som sportreporter. Faktum är att han en gång i tiden gav skådespelaryrket en chans.

– Jag har faktiskt varit med som barnskådespelare i en ganska stor roll när jag var 11–12 år. Serien hette Rädsla, gick på SVT och skrevs av Max Lundgren. Då hette jag Harry och hittade lik och sånt. John Harryson var en av mina motspelare och min mamma i filmen var Emy Storm som var mamma i Emil-filmerna. Det kommer jag ihåg. Sen ville regissören Jan Hemmel att jag skulle fortsätta med skådespelarkarriären. Jag hade spelat mycket teater i skolan och han ville ha med mig på någon teateruppsättning på Malmö Stadsteater. Då sa jag att jag hade fotbollsträningar så det blev inte mer med det, säger Patrick Ekwall till Filmtopp.

Då hade ditt liv alltså kunnat ha tagit en helt annan riktning?

– Ja, det hade faktiskt kunnat ha tagit en helt annan riktning. Det kan jag inte ångra riktigt, men jag fick faktiskt se delar av mina insatser efter att någon skrev att serien låg upp på SVT Play. Då slogs jag framförallt av att jag var så jävla lik min yngsta dotter. Min karaktär hette Harry så när det här sändes i sjuan fick jag heta "Harry" i hela högstadiet.

Med det tackar vi Patrick Ekwall för pratstunden. "Mullvaden" går att streama på discovery+ däremot går det inte att streama "Rädsla" i dagsläget.

NÄSTA ARTIKEL