Pang i bygget.

Pang i bygget stoppades av BBC för stötande innehåll

14 juni 2020 kl. 14:06

Ett avsnitt kommer att förses med en inledande text.

Ett avsnitt av kultserien Pang i bygget stoppades i fredags av BBC från deras streamingtjänst UKTV eftersom det ansågs ha rasistiskt innehåll. Nu ska det tas tillbaka med en inledande text.

I samband med Black Lives Matters-rörelserna världen över har flera streamingtjänster och tv-kanaler stoppat och helt lagt ned vissa filmer och serier. Klassikern Borta med vinden togs bort från HBO Max för att förses med en inledande text och tv-serien Cops har helt lagt ned.

I fredags rapporterade The Guardian att BBC stoppar ett avsnitt från kultserien Pang i bygget från deras streamingtjänst UKTV eftersom det anses ha stötande innehåll. Det rör sig om avsnittet "Don't mention the war" som enligt BBC innehåller rasistiska glåpord när en major berättar en anekdot om ett cricketlag. 

John Cleese som spelar huvudrollen Basil i serien var snabbt ute och kritiserade beslutet rapporterar sidan The Age. Han menade att "majoren i avsnittet var en gammal fossil som vi lämnat bakom oss för flera decennier sedan. Vi stöttade inte hans åsikter, vi gjorde narr av dem". Cleese passade också på att ge en känga till BBC som han menade var fulla av människor som försöker behålla sina jobb, och menade att alla har olika humor och att det var olyckligt om folk var för dumma för att fatta att serien drev med dessa karaktärer.

BBC rapporterar att de berörda avsnitten i serien snart kommer att vara tillbaka på deras streamingtjänst med någon form av inledande och beskrivande text.

NÄSTA ARTIKEL