Paddington.

Gammal negativ recension petar "Paddington 2" från topplista

Filmtopp
29 maj 2021 kl. 10:05

Har legat på Rotten Tomatoes 100 procent-lista sedan premiären.

"Paddington 2" har tillhört Rotten Tomatoes unika lista av filmer med 100 procent positiva recensioner. Nu petas den ned när en gammal negativ recension har lagts till.

När Citizen Kane för en månad sedan tappade sin plats på Rotten Tomatoes unika topplista blev det stora rubriker. En 80 år gammal negativ recension dök upp och petade ned filmen från 100 procent-listan.

Rotten Tomatoes samlar journalisters recensioner och rankar som antingen positiv eller negativ, vilket i sin tur genererar en procentsats som bedömer hur många som tyckte det var en bra eller dålig film. Detta har lett till en topplista som inkluderar 100 procent-filmerna, det vill säga filmer som enbart har positiva betyg.

"Paddington 2 petas ned från Rotten Tomatoes 100-klubb"

Citizen Kane.
Orson Welles i Citizen Kane. Foto: RKO Radio.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att "Paddington 2" också förlorar sin status som 100 procent färsk. En fyra gammal radiorecension från BBC har nu räknats med där journalisten kritiserar allt från Ben Wishaws röstskådespel till manus och vad recensenten menar är en "snorkig övertro på filmen".

Givetvis är fans av "Paddington" upprörda, likt Citizen Kane fans var för en månad sedan när den recensionen dök upp. Värt att notera är dock att Rotten Tomatoes 100 procent-lista fortfarande består av över 60 olika filmer, med bland andra Toy Story 2 och flera av Studio Ghiblis animerade filmer.

MER LÄSNING:
Allt nytt på Disney+ i juni.

NÄSTA ARTIKEL