På tv ikväll – kvinnliga spökjägare i reboot på kultfilm från 80-talet

På tv ikväll – kvinnliga spökjägare i reboot på kultfilm från 80-talet

Johan Samuelsson Krantz
05 februari 2024 kl. 06:02

En lekfull omstart av en klassisk franchise – "Ghostbusters" på TV6 i afton

Med denna nytappning på en av våra mest älskade 80-tals klassiker får vi följa med ett gäng tjejer genom New Yorks spöklandskap på jakt efter det övernaturliga.

Ghostbusters (2016) som går på TV6 ikväll, regisserad och medförfattad av Paul Feig, är en omarbetning av den ikoniska franchisen från 1984. Feig, känd för sina framgångar med komedier som Bridesmaids (2011) och Spy (2015) tar den välkända Ghostbusters-sagan till nya höjder genom att introducera en helt kvinnlig ensemble.

Huvudrollerna görs av Melissa McCarthy (Bridesmaids, 2011), Kristen Wiig (Saturday Night Live), Kate McKinnon (Saturday Night Live), Leslie Jones (Saturday Night live), och Chris Hemsworth (Thor, 2011).

Filmen utforskar ett modernt perspektiv på övernaturlig komedi när dessa fyra karismatiska kvinnor slår sig samman för att bekämpa spöken och andar som hotar New York City. Chris Hemsworth ger en humoristisk twist som deras charmiga, men klantige, receptionist.

Gjostbusters
Foto:United International Pictures

Komedin Ghostbusters på TV6 i kväll – Förnyelse och Kritik i Samma Andetag

Ghostbusters (2016) möttes av både förtjusning och kritik när den introducerade en kvinnodominerad rollista. Handlingen följer dessa hjältinnor när de etablerar sin spökfångstverksamhet och ställs inför en övernaturlig kris som hotar staden.

Paul Feig tar på sig uppdraget att modernisera och revitalisera Ghostbusters för en ny generation. Trots filmens förluster i biljettintäkter, har den bidragit till att bredda tolkningen av den klassiska franchisen och införa en ny era av Ghostbusters för fans världen över.

Missa inte denna nytolkning av Ghostbusters på TV6 i kväll kl 21:00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL