På TV ikväll – galna biljakter i en av historiens bästa actionfilmer

På TV ikväll – galna biljakter i en av historiens bästa actionfilmer

Eric Diedrichs
02 december 2023 kl. 06:12

Actionvärlden förändrades efter "Fury Road"

Nu har du chansen att se adrenalinstinna "Mad Max: Fury Road" på TV. Tom Hardy och Charlize Theron spelar huvudrollerna i en av historiens bästa actionfilmer.

Efter ett decennier av skakig handhållen kamera och sönderklippa actionscener revolutionerade veteranen George Miller genren med milstolpen Mad Max: Fury Road (2015). Med praktiska effekter och urläcker scenografi pumpade han nytt liv i actionvärlden.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Både kritikerna och publiken hyllade den fjärde Mad Max-filmen till skyarna. På IMDb har Fury Road 8,1 av 10 baserat på 1,1 miljoner röster, vilket placerar den på plats #200 på deras lista över världens bästa filmer. I kritikersnitt fick filmen beundransvärda 90 av 100 och på Rotten Tomatoes dunderstarka 97 procent. Få actionfilmer har lyckats med denna beundransvärda bedrift.

Mad Max: Fury Road
Stillbild ur "Mad Max: Fury Road". Foto: Warner Bros. Pictures

Detta handlar Mad Max: Fury Road om

Mad Max: Fury Road är en apokalyptisk historia, som utspelar sig i de mest avlägsna delarna av vår planet – ett ökenlandskap där mänskligheten är nedbruten, och de allra flesta är galna och kämpar för livets nödvändigheter. Det är en värld där bensin är mer värt en ett människoliv. Max Rockatansky (Tom hardy) måste slå sig samman med Furiosa (Charlize Theron) för att rädda en grupp kvinnor från den galne Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne), ett uppdrag som leder till kanske filmhistoriens längsta och mest flippade biljakt.

"Mad Max: Fury Road" visas på Kanal 5 kl. 22:00. Om du inte hinner se den du så kan du här se var "Fury Road" finnas att streama.

Se de andra Mad Max-filmerna

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL