Three Billboards outside Ebbing

På TV ikväll – ett briljant drama med Frances McDormand

Johan Samuelsson Krantz
02 mars 2024 kl. 07:03

Tre Billboards Outside Ebbing, Missouri – en gripande berättelse om rättvisa

Frances McDormand leder oss genom en kraftfullt emotionell resa i Martin McDonaghs prisbelönta mästerverk.

Det välgjorda kriminaldramat Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) går på tv i afton. Regisserad och skriven av Martin McDonagh. Handlingen kretsar kring Mildred Hayes, spelad av Frances McDormand, som hyr tre tomma reklamskyltar för att uppmärksamma sin dotters olösta våldtäkt och mord. Hennes handling utlöser en serie händelser som skakar om den lilla staden Ebbing och sätter samhället i uppror. Filmen utforskar teman som hämnd, förlåtelse och moralisk komplexitet genom en pricksäkert skriven berättelse och mycket välgjorda karaktärer.

Foto: Twentieth Century Fox

Kriminaldramat Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – på SVT1 ikväll

Filmen fick sju nomineringar vid Oscarsgalan 2018, inklusive för bästa film och bästa regi. Frances McDormands porträtt av Mildred Hayes är enastående och belönades med en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Förutom Oscarvinsten vann filmen också flera andra prestigefyllda priser, inklusive fyra Golden Globe Awards och fem BAFTA Awards.

Woody Harrelson och Sam Rockwell levererar också starka prestationer som lokala poliser i en stad fylld av korruption och hemligheter. Filmen är en kraftfull meditation över rättvisa och moral i en komplex och ofta orättvis värld. Trots att manuset skrevs på mindre än en månad, tog inspelningen av filmen endast 33 dagar med en relativt låg budget på cirka 12 miljoner dollar. 

Missa inte denna oscarsvinnare på SVT1 ikväll kl 23:05.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL