På tv idag – westernkomedi med Mel Gibson i högform

På tv idag – westernkomedi med Mel Gibson i högform

Johan Samuelsson Krantz
25 januari 2024 kl. 06:01

Koppla av med en gammal 90-tals klassiker – västernäventyr med både pang-pang och poker

Huvudkaraktären Maverick, en skicklig pokerspelare, lotsar sig fram genom vilda västerns alla faror för att närvara vid en episk pokerturnering.

I vilda västern-komedin Maverick (1994) får vi följa Bret Maverick – en skicklig gambler, som spelas av Mel Gibson – på hans resa till en episk pokerturnering på ångbåten Lauren Belle. Med bara 3 000 av de nödvändiga 25 000 dollar i turneringsavgift ger sig Maverick av till Crystal River för att samla skulder och öka sina vinster.

Under resan stöter han på Angel, som spelas av Alfred Molina känd från Spider-man 2 (2005), och Annabelle Bransford, som spelas av Jodie Foster (framför allt känd för sin roll som Clarice Starling från När lammen tystnar från 1991). Händelserna leder till komplicerade sociala spel och farliga situationer.

Westernkomedin Maverick - på kanal 5 ikväll

Maverick, vars intentioner är flerbottnad på många vis, kämpar i filmen inte enbart för att ro åt sig vinsten i pokerturneringen utan drivs även av mera ädla motiv. Han strävar även efter att avslöja bedrägerier och hjälpa andra utsatta under filmens gång. Pokerturneringen som äger rum på ångbåten Lauren Belle bjuder på många spännande intrikata händelser.

Maverick är en actionkomedi skönt inbäddad i en berättelse som blandar humor, intriger, spel och överlevnad. Nu finns det möjlighet att se denna gamla 90-tals western på linjär tv, kanal 5 kl 20:00 ikväll.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL