På tv i kväll – Megan Fox och Shia LaBeouf i transformerande äventyr

På tv i kväll – Megan Fox och Shia LaBeouf i transformerande äventyr

Johan Samuelsson Krantz
11 februari 2024 kl. 06:02
ANNONS
ANNONS

Transformers – en blockbuster för alla åldrar

Från leksakshyllan till den stora duken. Upplev spänningen och äventyret i Transformers-universumet, där maskiner blir hjältar och skurkar i en kamp om människans öde.

Actionfilmen Transformers (2007) som går på TV3 i kväll, är baserad på Hasbros leksakslinje med samma namn. Filmen är den första delen i Transformers-franchisen (och kanske den mest lyckade) och regisserades av Michael Bay. 

Shia LaBeouf spelar huvudrollen som tonåringen Sam Witwicky, som dras in i en kamp mellan de heroiska Autoboterna och de ondskefulla Decepticons, två fraktioner av utomjordiska robotar som kan förvandla sig till vardagliga maskiner, främst fordon. Andra framträdande skådespelare inkluderar Megan Fox, Josh Duhamel och Tyrese Gibson.

Autoboterna vill återfinna och använda AllSpark, den kraftfulla artefakt som skapade deras robotiska ras och som finns på jorden. Deras mål är att återuppbygga sin hemplanet Cybertron och avsluta kriget. Decepticons har andra planer och avser istället att använda den för att bygga en armé genom att ge liv åt jordens maskiner.

Foto: United International Pictures 

Actionfilmen Transformers – på TV3 i kväll

Filmen följdes av flera uppföljare och har blivit en av de mest framgångsrika filmserierna genom tiderna. Den första filmen i serien, Transformers, blev en global framgång med över 709 miljoner dollar i intäkter och fick beröm för sina spektakulära actionscener och framför allt imponerande visuella effekter.

Shia LaBeouf fick sin stora genombrottssuccé med Transformers och blev snabbt en av Hollywoods mest efterfrågade unga skådespelare. För att förbereda sig för rollen som Sam Witwicky, tillbringade LaBeouf tid med riktiga mekaniker för att lära sig om bilar och teknik. Ett gott engagemang får man säga.

Ta möjligheten och kolla på denna blockbuster i afton, "Transformers" går på TV3 i kväll kl. 21:00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL