På tv i kväll – dyk ner i kärleken i Guillermo del Toros Oscarsvinnare

På tv i kväll – dyk ner i kärleken i Guillermo del Toros Oscarsvinnare

Johan Samuelsson Krantz
24 februari 2024 kl. 06:02

Filmen om gränsöverskridande kärlek – det visuella mästerverket Shape of Water

Möt kärleken som övervinner alla hinder i "Shape of Water". En gripande historia om att våga älska det som är annorlunda.

"Shape of Water" (2017) är filmen som visas på tv i afton, regisserad av Guillermo del Toro (Pans Labyrinth). Detta är en fängslande film som utforskar gränserna mellan fantasi och verklighet. Den är inspirerad av del Toros kärlek till monsterfilmer från 50-talet.

Sally Hawkins (Happy-Go-Lucky 2008) spelar huvudrollen som den stumma Elisa Esposito medan Doug Jones (Hellboy II: The Golden Army) gestaltar den mystiska vattenmannen med en imponerande fysisk närvaro och känslomässigt djup. Michael Shannon (Take Shelter) spelar rollen som den skrupelfria övervakaren Richard Strickland.

The Shape of Water
Foto: Twentieth Century Fox.

Dramat Shape of You – på SVT1 i kväll

Handlingen kretsar kring Elisa Esposito, en stum kvinna som arbetar som städare på en hemlig forskningsanläggning i Baltimore. Under sina rutinmässiga rengöringspass upptäcker Elisa en mystisk varelse i form av en amfibisk vattenman som hålls fången av myndigheterna för experiment.

Elisa knyter snabbt en djup och ömsesidig kärlek till vattenmannen och bestämmer sig för att rädda honom från fångenskapen. Med hjälp av sina vänner, den ensamme konstnären Giles och hennes arbetskamrat Zelda, planerar Elisa en vågad räddningsaktion för att befria vattenmannen och ge honom friheten han förtjänar. Filmen vann 4 oscars för inklusive bästa film och bästa regi.

Ta möjligheten och se denna cineastiska hyllning till olikheter och kärlekens kraft på SVT1 i kväll kl. 22.35.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL