Filmen som Quentin Tarantino vill att Christopher Nolan ska göra om

Oväntade storfilmen Tarantino planerade att göra: ”Alltid velat göra den”

Axel Diedrichs
10 oktober 2023 kl. 16:10

Quentin Tarantino hade inte bara otippade planer på en Star Trek-film

I en intervju som kommit till ytan berättar Quentin Tarantino om storfilmen som han planerade att göra. Om du tror att det rör sig om Star Trek har du fel.

Quentin Tarantino lyckas ständigt hålla sig i ropet. Nu är han snart på väg tillbaka in i produktion för att göra sin tionde och sista film, The Movie Critic, som han påbörjat castingen till. Genom en intervju filmskaparen Lindsey Anderson gjorde med The Hollywood Reporter får vi veta om hans idéer för en våldsam Star Trek-film som han pitchade för J.J. Abrams och manusteamet hon ingick i år 2017.

Genom en gammal intervju med Entertainment Weekly från 2004 som återigen cirkulerar på nätet, får vi veta att han länge hade planer på att göra en storfilm med en karaktär som vi alla är väl bekanta med. Att föreställa sig en Star Trek-film av Tarantino är i sig svårt, men frågan är om inte det här drömprojektet regissören hade är ännu svårare att visualisera.

Oväntade storfilmen Tarantino planerade att göra: ”Alltid velat göra den”
Foto: Sony Pictures.

Oväntade storfilmen Tarantino planerade att göra: ”Alltid velat göra den”

Så vad är det för storfilm Quentin Tarantino hemskt gärna ville göra, i den utsträckning att han hade börjat fila på ett manus? När Tarantino pratade med EW år 2014 berättade han om planerna på att göra en monsterfilm om en viss ödla.

– Jag har en idé till en Godzilla-film som jag alltid velat göra. Den handlar om Godzillas roll i Tokyo där han gör upp med andra monster och räddar människan gång på gång. Skulle han inte vara Gud då? Den skulle heta Living Under the Rule of Godzilla. Det är så samhället skulle se ut när en stor, grön jävla ödla styr din värld, sade han i intervjun som tagits fram igen via The Quentin Tarantino Archives.

Tarantinos idé skiljer sig en del från den ursprungliga berättelsen om jätteödlan där den istället är ett direkt hot mot mänskligheten. I Godzilla från 2014 får vi däremot se den vara människans sista hopp mot att stoppa andra monster, vilket påminner om Tarantinos upplägg. Filmen, som regisserades av Gareth Edwards, är en som Tarantino ska vara oerhört förtjust i. Skådespelaren Juliette Binoche har sagt till tidningen IndieWire att Tarantino berömde filmen för hur emotionellt laddad den var: 

– Han sa till mig att det var första gången som han någonsin gråtit under en stor 3D-film och att han behövde ta av sig brillorna för att torka sina tårar. Jag tog det som en komplimang. 

Hade du velat se en Godzilla-film regisserad av självaste Quentin Tarantino?

Oväntade storfilmen Tarantino planerade att göra: ”Alltid velat göra den”
Bryan Cranston och Aaron Taylor-Johnson i "Godzilla" från 2014. Foto: Warner Bros.

Sammanfattning av artikeln i punkter

  • Quentin Tarantinos idé för en Star Trek-film
  • Planerna på att göra en Godzilla-film där samhället lever under jätteödlans styre
  • Varma mötet med skådespelaren Juliette Binoche
  • Tarantinos hyllning till Gareth Edwards Godzilla från 2014
NÄSTA ARTIKEL