Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Outlander säsong 4 – Detta vet vi

Outlander säsong 4 – Detta vet vi

David Lindahl | Nyhet
09 april 2018
David Lindahl | Nyhet
09 april 2018

Den fjärde säsongen av Outlander stundar och här har vi samlat allt värt att veta.

Caitriona Balfe och Sam Heughan i Outlander.
Sam Heughan och Caitriona Balfe i Outlander. Foto: Starz

Outlander har gått i tre hela säsonger och den fjärde är på gång. Tv-serien bygger på bokserien med samma namn och här har vi samlat allt som är värt att veta inför fortsättningen.

Tv-serien Outlander handlar om sjuksköterskan Claire som tjänstgjorde i andra världskriget. Av en slump reser hon tillbaka i tiden via ett par stenar och hamnar på 1700-talet där hon träffar och blir förälskad i skotten Jamie. Tillsammans går det igenom äventyr som det sista skotska upproret som bland annat tar dem till Frankrike och så småningom Amerika.

Den tredje säsongen av Outlander slutade på stranden i den dåvarande amerikanska kolonin Georgia. För alla som var lite extra uppmärksamma spelades under eftertexterna det traditionella engelska musikstycket "Heart of Oak" som amerikanarna under revolutionen skrev ny text till. En hint om äventyret som stundar i nästa säsong. Den fjärde boken i författarinnan Diana Gabaldons bokserie heter Drums of Autumn och det är baserat på den som historien ska berättas.

Outlander säsong 4 ska alltså enligt Elle utspela sig i USA innan den amerikanska revolutionen. Jamie är efterlyst i Storbritannien och därför väljer han och Clarie att stanna i de amerikanska kolonierna för att bygga sig ett nytt liv. Här kommer de bland annat stöta på plantageägare, slaveri och så småningom det kolonialkrig som i dag kallas den amerikanska revolutionen. Samtidigt kommer tv-serien att följa deras dotter Brianna och hennes liv på 1900-talet. Briannas väg kommer så småningom också ta henne genom stenarna vid Craigh Na Dun, vilket rimligtvis innebär att hon återförenas med sin mamma och samtidigt träffar sin pappa Jamie för första gången.

Andra roller som också är att vänta i den nya säsongen är en skotsk plantageägare som enligt Express ska spelas av Craig McGinlay. Även hunden Rollo väntas göra entré och bli en följeslagare till karaktärerna. Downton Abbey-skådespelaren Edward Speelers ska spela en pirat som Jamie räddar från ett fängelse. Det är inte heller uteslutet att Claires exman Frank, som Tobias Menzies spelade, kan återkomma på något sätt.

Den kommande säsongen verkar just nu vara under inspelning i bland annat Skottland. Andra scener ska också ha spelats in i östra Europa där terrängen påminner mycket om östkusten i Nordamerika.

En höstpremiär är än så länge att vänta för den nya säsongen av Outlander som totalt ska bestå av 13 avsnitt. Produktionsbolaget Starz har ännu inte officiellt bekräftat att det blir en femte säsong. Men producenten Ronald D. Moore har bekräftat för TV Guide att även om inget är bestämt än har planerandet redan påbörjats av fortsättningen.

Om du vill veta mer om fler aktuella tv-produktioner har vi listat de bästa serierna från 2018.

En kort teaser till den fjärde säsongen har släppts och går att se här nedan:

Har du sett alla tre säsongerna av Outlander?