Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Oscarstippade Lady Bird smygöppnar Göteborg Film Festival

Oscarstippade Lady Bird smygöppnar Göteborg Film Festival

Eric Diedrichs | Nyhet
29 december 2017
Eric Diedrichs | Nyhet
29 december 2017

Kritikersuccén Lady Bird inviger Göteborg Film Festival den 25:e januari.

Det ser ut att bli ett starkt program på Göteborg Film Festival 2018. Lady Bird av Greta Gerwig, Phantom Thread av Paul Thomas Anderson och You Were Never Really Here av Lynne Ramsay är tre av de storfilmer som kommer att förgylla Gala-sektionen på den 41:a upplagan av festivalen.

Lady Bird är även festivalens smygöppningsfilm och kommer att få sin Sverigepremiär torsdagen den 25:e januari på biograf Draken – en dag för den officiella invigningen. Vi vet också sedan tidigare att Alicia Vikander kommer att besöka festivalen för att mottaga årets hederspris, Nordic Honorary Dragon Award. Likaså kommer det att hållas ett fokus på Ingmar Bergman, då det är 100 år sedan den legendariske regissören föddes. Spana också in vår lista över Bergmans bästa filmer.

Lady Bird

Lady Bird

Regi: Greta Gerwig

Christine "Lady Bird" McPherson (Saoirse Ronan) genomlider sista året i highschool. Trots risiga betyg hoppas hon snart kunna lämna trista Sacramento för något sofistikerat universitet på östkusten. Men detta skapar slitningar i hennes redan (kärleksfullt) strävsamma förhållande till sin mamma Marion (Laurie Metcalf).

Phantom Thread

En man ler - bästa filmer 2018

Regi: Paul Thomas Anderson

På 50-talet får kostymören Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) sitt liv omkastat när han förälskar sig i en ung kvinna med skinn på näsan. Phantom Thread ska enligt egen utsago bli den trefaldigt Oscarsbelönade huvudrollsinnehavaren Daniel Day Lewis sista film.

You Were Never Really Here

You Were Never Really Here

Regi: Lynne Ramsay

Traumatiserad sedan barnsben, och vidare plågad av erfarenheter från krig och andra våldsamheter, livnär sig Joe (Joaquin Phoenix) på att utföra olika former av våldsamheter åt kunder med behov av diskretion. Men när han får i uppdrag att hitta dottern till en politiker går det ordentligt snett.

Göteborg Film Festival pågår 26 januari - 5 februari.