Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Oscarsnominerade skådespelerskan Carol Channing är död

Oscarsnominerade skådespelerskan Carol Channing är död

David Lindahl | Nyhet
16 januari 2019
David Lindahl | Nyhet
16 januari 2019

Var en stor Broadway- och filmstjärna.

Broadway- och filmstjärnan Carol Channing har avlidit 97 år gammal. Förutom mängder av teaterpriser vann hon också en Golden Globe och Oscarnominerades för sin insats i "Thoroughly Modern Millie".

People rapporterar att Carol Channings publicist har gått ut med att hon under tisdagen avled i sitt hem utanför Palm Springs i Kalifornien. Channing ska ha somnat in av naturliga skäl 97 år gammal.

På Broadway var hon en legend med kända insatser i uppsättningar av Hello, Dolly! och Herrar föredrar blondiner. Hennes bidrag till den amerikanska musikalscenen gav henne flera Tony Awards och en Grammy. Men även om hennes kändaste roller på scen spelades av andra i filmproduktionerna, vann hon en Golden Globe och blev Oscarsnominerad för sin biroll i Julie Andrews musikalfilm Thoroughly Modern Millie.

Carol Channing levde utöver film- och teaterbranschen ett produktivt men också turbulent liv. Hon var också 1972 bland de första  kändisarna att uppträda i halvtid på Super Bowl-finalen. I samma veva kom det också fram under Watergate-skandalen att hennes namn dök upp på en lista över Richard Nixons politiska fiender, något hon själv ska ha varit stolt över.

På 70-talet kämpade hon mot aggstockscancer samtidigt som hon ofta skojade om att hon enbart varit sjuk en gång när hon såg Barbara Streisand spela hennes roll i filmen Hello, Dolly!.

Carol Channing dog 16 dagar innan dagen då hon skulle fyllt 98 år.

NÄSTA ARTIKEL