Nya filmer 2022 – bästa filmtipsen

Oscarsgalan 2023: Kräkscenen kan resultera i förlust för Ruben Östlund

Uppdaterad 13 mars 2023 kl. 09:03 | Publicerad 10 mars 2023 kl. 09:03

Ruben Östlund om prognosen: “Jag tror alla gillar spyexplosioner”

Den svenska filmskaparen Ruben Östlund är nominerad i tre Oscar-kategorier: Bästa film, Bästa regi och Bästa originalmanus. Guardians filmexpert Alex Needham menar att sannolikheten att Östlund vinner är lika stor som att “Beyoncé gör en duett med Jeremy Clarkson”.

Den Oscarsaktuella Ruben Östlund riskerar att gå miste om vinst i alla sina nomineringskategorier för sin kräkscen i Triangle of Sadness. Det menar Guardians filmexpert, Alex Needham.

– Akademin verkar inte gilla filmer som har 15 minuter långa scener där nästan alla skådespelare projektilkräks och som toppas med toaletter som exploderar i en våg av avloppsvatten. Nåja, det är deras förlust, för Triangle of Sadness är en film för vår tid, förklarar Alex Needham.

Kalasspya pryder postern till Triangle of Sadness
Postern till "Triangle of Sadness". Foto: SF Studios

“Jag tror alla gillar spyexplosioner”

Expressens reporter Robert Börjesson intervjuade regissören i Los Angeles inför den kommande Oscarsgalan.

– Jag tror alla gillar spyexplosioner. Det är min erfarenhet när jag åker runt med den här filmen. Det är inte någon som har varit upprörd över det, förklarar Ruben Östlund som inte håller med om Alex Needhams prognos. 

Under reklamkampanjen för sin film valde Ruben Östlund att fokusera på att resa runt och berätta om sin film och besvara frågor under visningar av Triangle of Sadness. Östlund förklarar för Expressen att kräkscenen har varit ett hett samtalsämne. 

– Det är väldigt spännande för när man visar filmen i USA är den scenen det enda de vill prata om. De vill inte prata om något annat. De vill inte prata om det politiska innehållet. Det kommer till exempel inte en fråga om de här ganska kontroversiella grejerna som Woody Harrelsons karaktär säger om USA i filmen, berättar Ruben Östlund.

Ruben Östlund är nominerad i kategorierna bästa film, bästa regi och bästa originalmanus för sin film Triangle of Sadness. Oscarsgalan 2023 sänds på TV4 Play från klockan 23:00 och på TV4 från klockan 00:00.

NÄSTA ARTIKEL