Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Oscarsbelönade svensken Karzan Kader gör tre nya filmer

Oscarsbelönade svensken Karzan Kader gör tre nya filmer

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
14 mars 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
14 mars 2019

Skrivit på ett tre-filmsavtal med Media Farm.

Två unga bröder kollar på varandra.
Stillbild ur Karzan Kaders Oscarsbelönade studentfilm Bekas.

Oscarsbelönade Hollywoodsvensken Karzan Kader har slutit ett tre-filmsavtal med produktionsbolaget Media Farm. – Sedan framgångarna med Bekas har jag upplevt filmvärlden från helt nya perspektiv och det är så fantastiskt att tillsammans med Media Farm fortsätta skapa nya filmer, säger Karzan Kader.

Den kurd-svenske regissören Karzan Kader är tidigare känd för sin debutfilm Bekas som var hans slutprojekt på Dramatiska Institutet. Den blev översatt och dubbad världen över och belönades med en Oscar för bästa studentfilm – något som en svensk aldrig förärats tidigare. Framgången tog honom till Hollywood där han verkat sedan dess.

Nu har producenten Gabrielle Allen från Media Farm Pictures slutit ett avtal som innefattar tre filmer med regissören. Karzan Kader säger följande:

– Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för mig och resultatet av ett oerhört hårt arbete. Sedan framgångarna med Bekas har jag upplevt filmvärlden från helt nya perspektiv och det är så fantastiskt att tillsammans med Media Farm fortsätta skapa nya filmer.

Först ut – The Year of the Great Storm

The Year of the Great Storm är den första filmen ut som kommer att börja spelas in under våren 2019. Den utgår från Amy Biehls tragiska sista dagar och hennes föräldrars långa resa till förlåtelse och stora framsteg i en av de absolut hårdast drabbade delarna av Kapstaden.

Amy Biehl var den enda amerikanen som fick sätta livet till under anti-apartheid rörelsen innan Mandela valdes till president.

Film nummer två har arbetsnamnet True Desert Rose. Den handlar om en kurdisk pojke vars liv och lojalitet tar en vändning när en skadad amerikansk journalist anländer till byn för att gömma sig. Filmen kommer att spelas in i Kurdistan.

Majestic kommer att bli den tredje filmen från Media Farm under Karzans regi som baserar sig på ett tidigare hemligstämplat militärt projekt, med fokus på en mikrobiolog och hans förehavanden djupt under Nevada-öknen.

NÄSTA ARTIKEL