Orlando Bloom hatar sin älskade storfilm: ”Ville inte spela karaktären”

Orlando Bloom hatar sin älskade storfilm: ”Ville inte spela karaktären”

Axel Diedrichs
30 juni 2024 kl. 11:00

Öppnar upp sig i ny intervju

Orlando Bloom har medverkat i flera stora filmer, men de har inte alla varit ett nöje att göra. En av dem ser han tillbaka på med extra mycket avsmak.

I dag ser vi honom inte särskilt ofta i rampljuset, men det fanns en tid när Orlando Bloom, 47, var en av världens mest populära skådespelare. I samma veva som han var aktuell med Peter Jacksons legendariska filmtrilogi Sagan om Ringen gjorde han Pirates of the Caribbean, som även den blev en helt enorm succé. Parallellt med den senare av dem gjorde han storfilmen Troja (2004), där han spelar mot Eric Bana och Brad Pitt

Orlando Bloom i "Troja". Foto: Warner Bros.

Storfilmen Orlando Bloom hatar att han gjorde

I en färsk intervju med tidningen Variety avslöjar Orlando Bloom något vi inte kände till om honom, nämligen det faktum att han avskyr Troja. Det berömda krigseposet som utspelar sig 1100 före kristus gjorde enorm succé på bio, och i dag anser många att den inte riktigt fått den kultstatus som den förtjänar. Trots detta verkar Bloom, som gjorde karaktären Paris (bror till prins Hector), bara se rött när han tänker på filmen. 

– Så många älskar den filmen, men för min egen del att spela den karaktären... [skär halsen med pekfingret]. Får jag verkligen säga allt detta? Men jag ville inte göra filmen. Jag ville inte spela den här karaktären, säger han till Variety. 

Orlando Bloom konstaterar att filmen i sig är fantastisk, men att den "gick emot allt jag kände i min kropp". 

Någon annan som öppet kritiserat filmen är självaste Brad Pitt, som tyckte att filmen inte genomfördes på det sätt han hade hoppats på. Han är heller inte helt nöjd med hur han spelar i den: 

– Jag var tvungen att göra Troja eftersom, jag antar att jag kan säga det här nu, jag drog mig ur en annan film och behövde göra något för studion. Så jag placerades i Troja. Det var inte smärtsamt, men jag insåg att sättet filmen berättades på inte var så som jag ville att det skulle vara. Jag gjorde mina egna misstag i den, säger Brad Pitt om Troja

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL