Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Originalregissören till Fast and Furious vill göra sista delen

Originalregissören till Fast and Furious vill göra sista delen

David Lindahl | Nyhet
07 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
07 mars 2018

Fast and Furious-franchisen närmar sig slutet och originalregissören Rob Cohen vill återvända till sista delen.

Rob Cohen är regissören som gjorde den första The Fast and the Furious-filmen och nu vill han återvända för att även stå bakom kameran i den sista filmen i serien.

År 2001 gick The Fast and the Furious på bio som den första filmen i den numera stora franchisen som enligt Box Office Mojo har genererat biointäkter på över fem miljarder dollar. Budgeten för första filmen gick på ungefär 36 miljoner dollar, en ganska liten summa jämfört med den senaste The Fate of the Furious som kostade 250 miljoner dollar.

Det dröjde ända till den fjärde filmen Fast & Furious som regisserades av Justin Lin, innan Universal på allvar började tro på franchisen. Regissören Rob Cohen återvände aldrig efter sin insats under första filmen. Manus skrevs då av Gary Scott Thompson och David Ayer, numera känd som regissören och manusförfattaren till Suicide Squad.

Nyligen i en intervju med Screencrush uttryckte Rob Cohen intresse för att återvända till franchisen och regissera den sista delen. Bland annat sade han såhär:

I always wished Universal would come back to me to direct the last one."

Enligt Screenrant planerar Universal att avsluta huvudhistorien i den tionde filmen vilket innebär att två produktioner till är att vänta. Spinoffs är även planerade att produceras, till exempel en med Dwayne Johnsons karaktär Hobbs.

Här kan du läsa vår recension på den åttonde och senaste filmen i franchisen, The Fate of the Furious.

Borde Rob Cohen återvända och regissera den tionde och sista delen i Fast and Furious-serien?

NÄSTA ARTIKEL