Oppenheimer-premiären flyttas – så att skådespelarna ska kunna strejka

Oppenheimer-premiären flyttas – så att skådespelarna ska kunna strejka

Emil Oscar Rasmussen
13 juli 2023 kl. 13:30

Röda mattan rullas ut tidigare än tänkt

Skådespelarnas fackförbund SAG-AFTRA ser ut att gå ut i strejk under dagen, vilket får konsekvenser för den stora Londonpremiären av Christopher Nolans stjärnspäckade "Oppenheimer". Nu rullar röda mattan ut tidigare än tänkt så att Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon och de andra ska kunna göra press för filmen.

Skådespelarnas fackförbund SAG-AFTRA har inte fått sin vilja igenom och det enda som står i vägen för strejken nu är att fackets ledning röstar för att inleda strejken, vilket endast ses som en formalitet.

Under natten rapporterade Variety att den stundande strejken får konsekvenser för den stora Londonpremiären av Christopher Nolans Oppenheimer. För att filmens stjärnor – som inkluderar namn som Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon och Florence Pugh m.fl. – ska kunna möta pressen måste det ske innan strejken inleds.

Oppenheimer-premiären flyttas – så att skådespelarna ska kunna strejka
Foto: Universal.

Skådespelarstrejken gör att Oppenheimer-premiären i London flyttas

Universal ska med den kommande strejken i åtanke ha valt att tidigarelägga Londonpremiären med en timma, enligt Variety. Istället för att rulla ut röda mattan för stjärnorna klockan 17.45 lokal tid, ska det nu ske 16.45.

Det finns ingen konkret tidpunkt för när strejken kommer att röstas igenom av SAG-AFTRA, men i teorin skulle det ändå kunna ske innan eller under tiden som skådespelarna möter pressen på röda mattan. Variety menar dock att förhoppningen från Universals sida är att det kommer att ske senare på dagen.

Den amerikanska tidningen uppger även att de tidigare ombett sina skådespelare att ta sig an sina pressåtaganden tidigare än tänkt för att hinna med det innan strejken.

SAG-AFTRA-strejken ser ut att vara ett faktum efter att en överenskommelse med AMPTP – som representerar större delen av Hollywoods studior och streaminggiganter – har uteblivit. Sedan i början av maj strejkar redan manusförfattarna inom Writers Guild of America, även det till följd av misslyckade kontraktsförhandlingar med AMPTP.

"Oppenheimer" hade sin världspremiär i Paris den 10 juli och går upp på svenska biografer den 21 juli.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL