Oppenheimer har lämnat folk "helt förkrossade"

Oppenheimer har lämnat folk "helt förkrossade"

Axel Diedrichs
17 juli 2023 kl. 09:04

Beskrivs av filmskapare som skräckfilm

Regissören Christopher Nolan berättar om reaktionerna hos flera av de som fått se "Oppenheimer" inför premiären den 21 juli. Han menar att flera av dem lämnats helt förkrossade.

Trots alla de moderna klassiker han radat upp efter varandra kan det vara som så att Christopher Nolan når sin absoluta topp med Oppenheimer. Hajpen är åtminstone vansinnigt hög inför premiären som nu bara är dagar bort. Kritiker som redan fått se spektaklet har beskrivit den med ord som "vågad, uppfinningsrik, komplex, omskakande och ryslig". Vidare berättar regissören själv att folk som han visat den för lämnats knäckta. 

Oppenheimer har lämnat folk "helt förkrossade"
Foto: Universal.

Christopher Nolan berättar: Oppenheimer har lämnat folk "helt förkrossade"

Den kommande filmen med Cillian Murphy i huvudrollen ger oss berättelsen om vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer som var en av nyckelfigurerna i utvecklandet av den allra första atombomben. I en intervju med Wired berättar Christopher Nolan att flera av de som har fått se filmen på förhand lämnats helt förkrossade. 

– De kan inte prata efteråt, och det finns en rädsla i historien som ligger till grund för det. Kärleken mellan karaktärerna, kärleken i relationerna, är lika stark som något jag någonsin har skapat, säger Christopher Nolan och förklarar vidare vad som gör filmen så omskakande:

– Det är en intensiv upplevelse eftersom det är en intensiv historia. Jag visade den nyligen för en filmskapare som sa att den är som en skräckfilm. Jag håller med.

Den 21 juli får publiken världen över chansen att ta del av "Oppenheimer" på IMAX-biografer. Filmen är det första av Nolans verk på 21 år att bli barnförbjuden i USA.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL