Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Oppenheimer barnförbjuden i USA – Christopher Nolans första på 21 år

Oppenheimer barnförbjuden i USA – Christopher Nolans första på 21 år

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 juni 2023

Regissörens längsta och mest "vuxna" film?

Snart är det biopremiär för "Oppenheimer", Christopher Nolans episka drama om mannen bakom atombomben. Nu rapporterar amerikanska medier att de yngre inte kommer att få följa med i biosalongen.

Med filmer som Batman-trilogin, Interstellar, Inception, Dunkirk och The Prestige har Christopher Nolan etablerat sig som en av historiens mest älskade blockbusterregissörer. Senast vi fick se något av honom var med Tenet (2020), i vilken materia plötsligt kunde röra sig bakåt i tiden. Filmen sågs av många, men kritiserades för att vara onödigt rörig.

Sedan dess har Nolan arbetat på en film som har beskrivits som en återgång till hans tidigare hantverk. Oppenheimer handlar om den amerikanske vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer och hans roll i utvecklingen av atombomben. I titelrollen ser vi Cillian Murphy och i övriga roller syns stjärnor som Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman, Kenneth Branagh och vår egen Gustaf Skarsgård.

Oppenheimer blir barnförbjuden i USA – Christopher Nolans första på 21 år

Nu rapporterar amerikanska tidningar att Oppenheimer kommer att bli barnförbjuden i USA med en så kallad "R-rating", vilket innebär en åldersgräns på 17 år. Anledningen till att filmen har fått så pass hög åldersgräns är däremot inte känt.

Senast någon av Christopher Nolans filmer graderades med ett R var för 21 år sedan och då med thrillern Insomnia, i vilken vi såg Al Pacino och Robin Williams.

"Oppenheimer" har svensk biopremiär den 21 juli 2023, vilken åldersgräns som gäller är i skrivande stund inte bestämt.

NÄSTA ARTIKEL