Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Olofs frostiga äventyr - här kan du streama filmens trailer

Olofs frostiga äventyr - här kan du streama filmens trailer

Sebastian Håkansson | Nyhet
10 december 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
10 december 2017

"Frost" har fått en spinoff – "Olofs frostiga äventyr"

Olofs frostiga äventyr

Olof är tillbaka med ett helt nytt 21 minuter långt Frost-äventyr! Häng med när Olof tillsammans med Sven ger sig ut på en festlig jakt efter familjetraditioner för att hjälpa Anna och Elsa. Under julen visar många av Disneys klassiska familjefilmer på diverse TV-kanalen. Vill du dock se Frost-spinoffen är det Itunes som gäller.

Handling: Olof och Sven ger sig tillsammans ut på ett festligt uppdrag i ”Olofs frostiga äventyr”. Det är den första julhelgen sedan stadens portar öppnades, och Anna och Elsa har ordnat julfirande för hela Arendal. Till deras förvåning stannar inte stadsborna särskilt länge, utan ger sig av hemåt för att fira jul enligt sina egna seder, och då inser Anna och Elsa att de inte har några egna familjetraditioner. Olof ger sig då ut och letar i kungadömet för att hitta de finaste traditionerna och rädda den första julen åt sina vänner.

Filem Frost blev verkligen en dundersuccé och vem minns inte filmens soundtrack "Let it go", som i skrivandes stund har över 600 miljoner spelningar på Youtube.

Olaf’s Frozen Adventures, som är kortfilmens originaltitel, var egentligen menad som julspecial till tv-bolaget ABC, men det visade sig att ABC inte ville visa kortfilmen eftersom den ansågs för anpassad till bio. Disney tog du valet att istället visa kortfilmen innan sin nya Pixar satsning "Coco", som får svensk biopremiär den .. . Detta orsakade dock en massiv kritik ifrån biobesökarna, eftersom kortfilmen ansågs alldeles för lång innan den "Coco" väl började.

Som vi vet visar alltid Pixar en liten kortfilm innan sina filmen spelas och de brukar ha helt olika teman än huvudfilmen. En Pixar-kortfilm brukar vara högst 10 minuter lång och inte hela 22 minuter som den här.Efter många klagomål valde Disney att plocka bort den 22 minuter långa kortfilmen ”. 

Nu har Disney istället valt att släppa Olofs frostiga äventyr genom Itunes, där du nu kan streama filmen.

NÄSTA ARTIKEL