Okänt manus av Stanley Kubrick hittat – Burning Secret

Okänt manus av Stanley Kubrick hittat – Burning Secret

Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 juli 2021 kl. 08:07 | Publicerad 16 juli 2018 kl. 17:07

"Burning Secret" är titeln på ett okänt manus av Stanley Kubrick, som nu blivit hittat."

Mästerregissören Stanley Kubrick skrev på ett manus tillsammans med Calder Willingham, som skrev "Mandomsprovet". Det var okänt tills då en brittisk filmakademiker hittade texten till det som visar sig vara en dramathriller. 

Stanley Kubrick är känd för att vara en mästare på detaljer och visuellt berättande. Han gjorde flera ikoniska verk, inte minst 2001: A Space OdysseyThe Shining och Full Metal Jacket. Variety rapporterar att när en brittisk filmakademiker gjorde research kring Kubricks sista film, Eyes Wide Shut, gjorde hen en minst sagt spännande upptäckt: Manuset till en film vars arbetstitel är Burning Secret. 

Den walesiske filmprofessorn Nathan Abrams fick manuset visat för sig och berättar att filmen har allt – från början till slut. Berättelsen är ett drama om en mystisk man som bekantar sig med en pojke för att komma nära hans mor. Abrams menar samtidigt att han inte kan avgöra ifall det är den slutliga versionen eller inte. Manuset är en adaption Kubrick skrev på tillsammans med Calder Willingham, som bland annat skrev klassikern Mandomsprovet med Dustin Hoffman i huvudrollen. Deras text bygger på en pjäs skriven av den australienska författaren Stefan Zweig 1913.

Ifall manuset nu kommer att tas till produktion återstår att se. Vill du grotta ned dig mer i regissörens verk kan du läsa om när Filmtopp var på Kubrick-utställning.

Vill du se en sista film gjord på Kubricks manus?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL