Officiellt: The Matrix 4 blir av – stjärnorna återvänder

Officiellt: The Matrix 4 blir av – stjärnorna återvänder

Axel Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 13:06 | Publicerad 21 augusti 2019 kl. 11:52

Flera av filmseriens tongivande skådespelare återvänder till The Matrix 4.

Det såg länge oklart ut ifall den berömda filmserien skulle komma tillbaka, men nu går Warner Bros ut med beskedet att The Matrix 4 officiellt är på gång. Dessutom återvänder flera nyckelpjäser.

Den första Matrix-filmen kom 1999 och anses vara en av de viktigaste actionfilmerna som gjorts, mycket för dess revolutionerande actionscener. Ja, originalfilmen är väldigt högt ansedd, och uppföljaren Reloaded blev även den omtyckt. Trilogin fick sig dock ett sämre avslut med Revolutions som kritikerna sågade vid fotknölarna. Missa inte Fredrik Edströms krönika om Matrix i hans artikelserie "Filmserierna som spårade ur".

Nu ska filmserien ta revansch med en ny Matrix-film, rapporterar MovieFone. Till fansens glädje kommer filmseriens bärande skådespelare Keanu Reeves, som spelar huvudrollen Neo och Carrie Anne-Moss (Trinity) att återvända till sina roller. Dessutom kommer en av filmernas två huvudsakliga skapare, Lana Wachowski, att producera, skriva och regissera på nytt. Tillsammans med sig i skrivarrummet har hon Aleksander Hemon som jobbat på  Sense8 och David Mitchell som skrivit boken Cloud Atlas som just Wachowski och hennes syster Lilly Wachowski gjorde till film.

I ett pressmeddelande säger Warner Bros följande om projektet: 

– Vi kunde inte vara mer exalterade över att få återvända till Matrix-universumet tillsammans med Lana. Hon är en sann visionär och en originell filmskapare. Vi älskar att hon skriver, regisserar och producerar filmseriens nya kapitel.

Lana själv säger följande:

– Alla de idéer jag och Lilly hade kring Matrix för tjugo år sedan är till och med mer relevanta nu. Jag är väldigt glad som får tillbaka karaktärerna i mitt liv och att jag får arbeta på nytt med mina fantastiska vänner.

Se en av originalfilmens mest legendariska sekvenser:

Arbetet på The Matrix 4 är planerat att påbörjas i början av 2020. Längtar du?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL