Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nytt rymdäventyr för Oscar Isaac?

Nytt rymdäventyr för Oscar Isaac?

Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2019
Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2019

Skådespelaren är under förhandlingar om roll i Dune.

Oscar Isaax har vi sett i filmer som Star Wars och Ex Machina. Nu är han i förhandling om en roll i Denis Villeneuves kommande filmen Dune.

Enligt The Hollywood Reporter kan det bli nya rymdäventyr för skådespelaren Oscar Isaac, som uppges förhandla om en roll i sci-fi-eposet Dune. Det är ingen mindre än Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Blade Runner 2049) som kommer att regissera projektet, som baseras på Frank Harberts roman med samma namn.

Dune görs åt produktionsbolaget Legendary Pictures. Om Isaac får rollen kommer han att spela Duke Leto Atreides, far till huvudpersonen Paul som spelas av Timothee Chalamet.

Vi bör också känna till att Dune redan har gjorts i flera versioner, både för TV och film. Dune från 1984 regisserades av ingen mindre än David Lynch men fick trots det ett ganska svalt mottagande. Det blir alltså intressant att  se om den nya versionen blir bättre välkomnad.

I filmen får vi följa Paul Atreides, vars nobla familj har kontroll över ökenplaneten Arrakis. Det är många som vill åt just denna planeten eftersom där finns mängder av den dyrbara naturresursen Spice Melange som gör att rymdskepp kan resa i rymden.

I Dune ser vi skådespelare som Charlotte Rampling, Dave Bautista och svenskarna Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård. Manuset skrivs av Denis Villeneuve, Eric Roth och Jon Spaihts. Villeneuve kommer också att producera tillsammans med Mary Parent.

Läs mer om Stellan Skarsgårds roll som skurk i Dune!

Är du sugen på en ny Dune-film?

NÄSTA ARTIKEL