Nytt på SVT: George Clooney hittar kryphål i lagen som slipad advokat

Nytt på SVT: George Clooney hittar kryphål i lagen som slipad advokat

Eric Diedrichs
05 december 2023 kl. 06:12

Lagen måste böjas!

På SVT Play går det nu att se George Clooney som slipad advokat i "Michael Clayton". En spännande dramatrhiller som fick flera Oscarsnomineringar och vann för Bästa kvinnliga biroll (Tilda Swinton).

Tony Gilroy är mest känd som manusförfattare och har skrivit manus till favoriter som Djävulens advokat (1997), The Bourne Identity (2002) och Rogue One: A Star Wars Story, men han har också gjort några nedslag i registolen. Hans regidebut, Michael Clayton från 2007, blev en stor kritikerfavorit och landade sju stycken Oscarsnomineringar – Bästa film, Bästa regi, Bästa originalmanus , Bästa musik och samtliga skådespelarkategorier. Den enda som inte gick tomhänt var i slutändan Tilda Swinton, som plockade hem sin hittills enda Oscar (bästa kvinnliga biroll).

George Clooney som Michael Clayton
George Clooney Oscarsnominerades för sin roll som Michael Clayton. Foto: Warner Bros.

George Clooney hittar kryphål i lagen som slipad advokat

Michael Clayton är en spännande dramathriller där George Clooney spelar titelpersonen, en slipad advokat specialist på att hitta kryphål i lagen. När en kollega som försvarar ett multinationellt företag drabbas av ett nervöst sammanbrott kallas Michael in för att ta över, men snart börjar han ana att någon är ute efter honom.

IMDb har Michael Clayton 7,2 av 10 i betyg baserat på 172 000 röster och i Metascore, som är en sammanslagning av internationella kritikerbetyg har den 82 av 100. På Rotten Tomatoes kan den stoltsera med höga 90 procent.

"Michael Clayton" finns tillgänglig på SVT Play fram till den 31 december. Om du inte hinner se den innan dess i all julstress, finns "Michael Clayton" att streama här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL