Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ny Transformers-franchise på väg

Ny Transformers-franchise på väg

Kristian Andersson | Nyhet
29 januari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
29 januari 2020

Zodiac-författaren skriver manus.

Paramount och Hasbro ska göra en ny filmserie i Transformers-universumet. De har nu hittat sina två manusförfattare att skriva storyn.

Bild från "Bumblebee".
Foto: Hasbro.

Du läste rätt. En ny Transformers-era kommer snart att träda i kraft. Produktionsbolaget Paramount arbetar tillsammans med leksaks-och spelföretaget Hasbro på att expandera Transformersvärlden, rapporterar The Hollywood Reporter

Paramount har nu hittat deras manusförfattare som bär huvudansvaret för filmseriens handling: Joby Harold, som skrivit på King Arthur: Legend of the Sword och James Vanderbilt som är mest känd för att skrivit David Finchers hyllade kriminalare Zodiac.

Harold och Vanderbilt uppges ha blivit ombedda att skriva en handling som sträcker sig över två filmer om kriget mellan så kallade Autobots (robotar som kan förvandlas till bilar) och Decepticons (robotar som kan förvandlas till militära fordon). 

Den första biofilmen kom ut 2007 och regisserades av Michael Bay. Det senaste vi såg från Transformers-universumet var spinoffen Bumblebee som är den mest hyllade av biofilmerna.