Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Quentin Tarantino

Nyheter om Quentin Tarantinos kommande projekt

Kristian Andersson | Nyhet
17 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
17 november 2017

Den nya filmen av Quentin Tarantino har inget produktionsbolag än, men budkriget är i full gång.

Quentin Tarantino arbetar nu på en film om Charles Manson och hans grupp "Mansonfamiljen". Det pågår nu ett budkrig mellan de stora filmbolagen om rättigheterna till filmen, men Disney får av regissören inte medverka i budgivningen.

Förväntningarna är höga på Quentin Tarantinos nästa film, som regissören bestämt hävdar blir hans näst sista. Just nu pågår att fullskaligt budgivningskrig filmbolagen emellan om rättigheterna till att få göra filmen, som kommer att handla om Charles Manson och hans grupp "Mansonfamiljen". Ett bolag är dock inte med i budgivningen, nämligen Disney.

Anledningen till att Disney inte har gett sig in i den svettiga bataljen beror på att Quentin Tarantino har sagt att han aldrig mer kommer att jobba med bolaget. Detta efter att de ville att Star Wars: The Force Awakens skulle gå upp på vita duken samma dag som Tarantinos The Hateful Eight hade planerad premiär.

Charles Mansons grupp begick 1969 ett massmord hemma hos Sharon Tate 1969. Sharon Tate var gif med regissören Roman Polanski, som inte befann sig hemma när gravida Sharon Tate och fyra av hennes gäster mördades. Enligt ryktena kommer inte filmen att handla om morden Mansonfamiljen utförde utan mer om år 1969 och Mansonfamiljen i sig.

Margot Robbie som Sharon Tate

Just nu cirkulerar ett flertal rykten om vilka skådespelare som kommer att medverka i filmen. Bland annat verkar Margot Robbie vara högst aktuell för rollen som Sharon Tate. I filmen kommer vi också att få se två ledande manliga huvudroller och enligt ryktena har det länge varit prat om Brad Pitt och Leonardo DiCaprio. Nu rapporterar dock Deadline ett nytt namn som rör om i grytan, nämligen Tom Cruise. David Heyman, mest känd för att ha producerat Harry Potter-filmerna, är satt på att producera filmen.

Utöver Disney är det föga sannolikt att Quentin Tarantino kommer att sälja rättigheterna till The Weinstein Company nu efter att skandalerna kring Harvey Weinstein har kommit fram. Något Tarantino också har uttalat sig om. Harvey Weinstein har tidigare gjort stora pengar på att äga rättigheterna till Tarantinos tidigare filmer och man brukar säga att Tarantino byggde upp honom och hans tidigare bolag Miramax.

Som de flesta Tarantino-rullar kommer filmen att få 15-årsgräns. Det är också sagt att produktionsbudgeten kommer att ligga på 100 miljoner dollar, vilket är samma budget som Django Unchained hade.

Deadline berättar att filmen kommer börja spelas in i mitten av 2018 och få biopremiär någon gång under 2019.

Är du taggad på Quentin Tarantinos nästa projekt?