Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya streamingtjänster på gång

Nya streamingtjänster på gång

Kristian Andersson | Nyhet
24 maj 2019
Kristian Andersson | Nyhet
24 maj 2019

IFC Films, senast att ge sig in i streamingkriget.

Foto: IFC Films.

Just nu verkar det som att alla skapar sina egna streamingtjänster. Apple, Disney och Warner Bros. lanserar sina i höst och nu meddelar IFC Films att de också ger sig in i streaming-kriget.

Den nya streamingtjänsten har fått namnet IFC Films United och kommer att kosta runt 89 kronor i månaden, detta rapporterar Slashfilm. På plattformen kommer vi att kunna se flera hundra filmer, däribland The Babadook, The Trip och 45 Years.

Variety rapporterar också att utbuder kommer att bestå från olika divisioner i företaget som IFC Films, Sundance Selects och IFC Midnight – från den sistnämnda avdelningen ser vi mörkare filmen Kill List och Antichrist.

Kolla in Oscarsnominerade filmer som aldrig vann!

Bolaget själv berättar att de äger rättigheterna till en mängd film och vill därför ha en tjänst där allt finns samlat, detta berättar IFC Films VD Lisa Schwartz.

Frågan är dock om konsumenterna verkligen vill ha en streamingtjänst till.  Allt fler bolag hoppar på streamingtrenden och om alla ska ha ensamrätt på sina egna produktioner, ja, då kommer det ju behövas ett streamingkonto för varje filmbolag.

Vad tycker du om att de stora filmbolagen skapar sina egna plattformar?