Nya filmer och serier på BritBox i april 2023

Nya filmer och serier på BritBox i april 2023

Filmtopp
18 mars 2023 kl. 12:03
ANNONS
ANNONS

Mer att hämta för anglofilerna!

BritBox forstätter att duka upp spännande brittiska godbitar. Här är alla nyheter på BritBox i april 2023.

Sister Boniface Mysteries
Foto: BritBox

Sister Boniface Mysteries (säsong 2, originalserie)

Premiär: Onsdag 5 april 2023 – två nya avsnitt varje vecka
Genre: Krim

När Lorna Watson återvänder i rollen som Sister Boniface måste brottslingarna på landsbygden akta sig då hon på deltid utövar sin passion för utredning och kriminalteknik. Serien utspelar sig under 1960-talet när kriminaltekniken var lite mer primitiv än den teknik vi känner till i dag. Som tur är har invånarna i den lantliga byn Great Slaughter ett hemligt vapen: Sister Boniface. Den här nunnan kan förlåta ens synder – men hon är också en amatördetektiv utan dess like!

The Light in the Hall
Foto: BritBox

The Light in the Hall (säsong 1, originalserie)

Premiär: Onsdagen 12 april
Genre: Krim

The Light in the Hall, som är inspelad på både engelska och walesiska, följer tre karaktärer som kopplas samman genom mordet på en tonårsflicka i en liten walesisk stad. Joe Pritchard är en tystlåten och anspråkslös trädgårdsmästare som grips för mordet på Ela efter att de hittar hennes DNA vid hans husvagn. Arton år senare släpps han villkorligt fri och för den grävande journalisten, Cat Donato, innebär detta en möjlighet att avslöja sanningen bakom hennes barndomsväns död. För Elas mamma, Sharon, som aldrig slutat sörja hennes tonårsdotter, blir detta en möjlighet att konfrontera mannen som mördade hennes barn och äntligen få ge henne en ordentlig begravning. Men tänk om Joe Pritchard mördade Ela? Varför gjorde han det? Och var är då kroppen?

Forgive and Forget
Foto: BritBox

Forgive and Forget (film från 2000)

Premiär: Onsdag 5 april
Genre: Drama

David O’Neil verkar ha allt – ett utseende som får människor på fall, en familj som älskar honom och ett jobb hos hans fars byggföretag, tills en konflikt mellan hans macho och gammaldags värld som han lever i och hans livsstilsval börjar slita isär honom. I det här kraftfulla dramat Forgive and Forget gör Steve John Shepherd (This Life, Maisie Raine) rollen som David, John Simm (The Lakes, Human Traffic) som Theo och Laura Fraser (Virtual Sexuality) som Hannah – en serie om tre unga människor vars hopp om lycka hotas av sexuell spänning, svartsjuka och gamla hemligheter som kommer upp till ytan.

Half Broken Things
Foto: BritBox

Half Broken Things (film från 2007)

Premiär: Onsdag 5 april
Genre: Drama

Den professionella hussköterskan Jean (Penelope Wilon) tar sitt sista uppdrag i ett vackert hus på landet innan hon går i pension. När två främlingar anländer – småtjuven Michael (Daniel Mays) och hans gravida flickvän Steph (Sinead Matthews) – hittar Jean familjen som hon alltid har längtat efter. Men när deras tidigare liv kommer i kapp dem, hotas deras värld som de har byggt upp och gränserna mellan gott och ont suddas ut.

Run
Foto: BritBox

Run (säsong 2)

Premiär: Onsdag 19 april
Genre: Krim

Run väver samman berättelserna om fyra personer, som till synes inte har en koppling till varandra. Personer som står inför ett livsgörande beslut i en värld där varje val är en lyx. På rollistan ser vi bland andra Olivia Colman som en tuff ensamstående mamma som strävar efter att hålla ihop sin familj. När hennes tonårssöner hamnar i trubbel, slutar våldet i en främlings död . Nu står hon inför det omöjliga valet att antingen skydda sina barn eller att göra rätt det rätta.

Vera
Foto: BritBox

Vera (säsong 11)

Premiär: Onsdag 26 april
Genre: Krim

BAFTA-vinnaren Brenda Blethyn (Secrets and Lies, Little Voice) är tillbaka i sin ikoniska trenchcoat som detektivinspektör Vera Stanhope. I ytterligare sex avsnitt, fortsätter den briljanta detektiven och hennes team att möta skrämmande utmaningar när de ger sig ut för att lösa knepiga mord. I det första avsnittet av säsong 11, utreder Vera det brutala mordet på en älskad och respekterad byggare, och naturligtvis, finns det mycket mer i det här fallet än vad det först verkar.

Sträckkolla alla tio säsonger av Vera, serien som är baserade på böckerna av Ann Cleeves, på BritBox nu.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL