Nya serier 2024 – alla bra serietips

Nya serier 2024 – alla bra serietips

Axel Diedrichs
25 december 2023 kl. 17:12

Här är höjdpunkterna att se fram emot

Streamingtjänsterna fortsätter att trycka ut stora produktioner på alla fronter. Här listar vi nya serier 2024 för dig som uppskattar ett bra serietips.

Det har blivit dags att syna året och ta reda på vilka nya serier 2024 har att bjuda på. Som vi vet kommer en hel del titlar att tillkomma under tidens gång, så räkna med att listan uppdateras allt eftersom. Här tittar vi främst på internationella stortitlar. Du hittar mer om nya svenska filmer 2024 och serier längre ned i artikeln. 

Nya serier 2024 – alla bra serietips vi har just nu:

Echo är en av nya serier 2024 att se fram emot
"Echo" är vårt första serietips att hålla utkik efter. Foto: Disney.

Echo

Den första stora serien att landa under 2024 är Echo Disney+. Denna påkostade Marvelproduktion följer Maya Lopez som snart finner sig förföljd av Wilson Fisks kriminella imperium i New York. För att överleva måste hon måste hon möta sitt förflutna och återuppta kontakten med sin ursprungsfamilj.

Premiär på Disney+: 10 januari

True Detective bland årets nya serier
Foto: HBO Max.

True Detective: Night Country

En av årets mest efterlängtade titlar kommer tidigt. Den fjärde säsongen av True Detective tar oss till det snötäckta Ennis, Alaska. Detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) konfronteras med mysteriet kring åtta försvunna män vid Tsalal Arctic Research Station. Under den iskalla ytan måste de gräva i hemsökta sanningar för att lösa gåtan samtidigt som det råder en enda lång vinternatt.

Premiär på HBO Max: 14 januari

Griselda är en av nya serier på Netflix 2024.
Foto: Netflix.

Griselda

I den kommande Netflix-serien med Modern Family-stjärnan Sofia Vergara får vi berättelsen om Griselda Blanco, grundaren av en av historiens mest lönsamma karteller. Genom att använda sig av sin charm och oväntade grymhet, för att skickligt balansera mellan familj och affärer, blev hon känd som "Svarta änkan".

Premiär på Netflix: 25 januari

Nya serier 2024 – alla bra serietips
"Masters of the Air" är en av årets mest efterlängtade nya serier 2024. Foto: Apple TV+.

Masters of the Air

Steven Spielberg, Tom Hanks och Gary Goetzman, som tillsammans ligger bakom Band of Brothers och The Pacific, har slagit sig samman för att göra en ny krigsserie. The Masters of Air bygger på Donald L. Millers bok med samma titel och ger oss historien om männen från bombflygsdivisionen som kallades för "The Bloody Hundredth". Under deras farliga bombningar över Nazityskland ställs de inför utmaningar som iskalla väderförhållanden, syrebrist och ren skräck i striderna som utspelar sig på över 7 600 meters höjd över marken. Ett serietips vi råder dig att hålla extra koll på.

Premiär på Apple TV+: 26 januari 

Expats bland nya bra serier
Foto: Amazon Prime Video.

Expats

Den nya miniserien Expats har Nicole Kidman i huvudrollen och tar oss till ett tumultartat Hong Kong år 2014. Där följer vi tre kvinnor vid namn Margaret, Hilary och Mercy, vars öden korsas efter en plötsligt familjetragedi. 

Premiär på Amazon Prime Video: 26 januari

Mr. & Mrs. Smith med bland våra bra serietips
Foto: Amazon Prime Video.

Mr. & Mrs. Smith

Alla minns vi den populära actionkomedin med Brad Pitt och Angelina Jolie från 2005, där ett uttråkat gift par upptäcker att de båda är lönnmördare som anlitats av sina byråer för att döda varandra. I Mr. & Mrs. Smith som finns med bland nya serier 2024, ser vi Donald Glover och Maya Erskine som John och Jane, två spioner som förs samman av en hemlig organisation för att ingå såväl äktenskap som spionage med varandra. Varje avsnitt täcker olika uppdrag som de tar sig an, samtidigt som de måste hantera sitt äktenskap där skilsmässa inte är något val.

Premiär på Amazon Prime Video: 2 februari

Nya serier 2024 – alla bra serietips
Foto: Hulu.

Shōgun

Efter Marvelserien Echo dröjer det inte länge innan vi får se nästa stora satsning på Disney+. Handlingen i äventyrsdramat Shogun äger rum under 1600-talet och skildras genom den brittiske hjälten John Blackthorne, en sjöman som ska komma att bli samuraj. Samtidigt används han som en kugge i den japanske ledaren Toranagas strävan att nå toppen av den härskande hierarkin, känd som Shogun.

Premiär på Disney+: 27 februari

Fallout är ett bra serietips för dig som gillar fantasy
Foto: Amazon Prime Video.

Fallout

Det har blivit populärt att göra serier på berömda TV-spel. Näst ut är Amazon Prime Videos satsning på populära Fallout. Serien tar oss till en alternativ, dystopisk värld där kalla kriget slutade i kärnvapenregn som resulterat i att jorden är en radioaktiv plats där mutanter härjar. Ser ut att vara en av årets mer påkostade serier. 

Premiär på Amazon Prime Video: 12 april

The Acolyte är ett bra serietips 2024
Bakom kuliserna på nya Star Wars-serien "The Acolyte". Foto: Disney.

The Acolyte

Men Disney vill väl knappast vara sämre. Bland alla nya serier 2024 får vi se Star Wars-satsningen The Acolyte med Squid Game-stjärnan Lee Jung-jae och Amandla Stenberg från Hunger Games-filmerna. Vi vet inte alla detaljer om handlingen men den beskrivs som en mystisk thriller där vi leds till en mörk och dyster galax under slutet av High Republic-eran. Acolyte som spelas av Stenberg, som utvecklar sina stora potentiella krafter i den skrämmande Sithorden.

Premiär på Disney+: någon gång under 2024

Nya serier 2024 – alla bra serietips
Foto: HBO Max.

The Penguin

En närmast oigenkännlig Colin Farrell gjorde succé med The Batman i vilken han tolkar den ikoniska skurken Pingvinen. Snart kommer vi att få se serien om hur utbölingen Oswald Cobblepot kom att bli denna kriminella mogul som vi sett göra upp med Bruce Wayne.

Premiär på HBO Max: någon gång under 2024

Fler tips på nya serier 2024 att hålla utkik efter: 

  • Constellation – science fiction-serie med Noomi Rapace
  • Avatar: The Last Airbender – live action-version på den animerade serien
  • The Walking Dead: The Ones Who Live – spinoff om Rick Grimes (Andrew Lincoln) and Michonne (Danai Gurira) i miniserieformat
  • Skeleton Crew – Star Wars-serie med Jude Law i spetsen
  • 3 Body Problem – påkostad fantasyserie som bygger på boken The Three Body Problem

OBS: Premiärer kan komma att flytta på sig. Listan kan komma att addera fler titlar. 

Se också vilka svenska serier Netflix har planerat för 2024 och 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL