Kolla in trailern till Scream 6 med Jenna Ortega

Nya Scream-filmens läskiga marknadsföring – Ghostface dyker upp på stan

Filmtopp
03 mars 2023 kl. 07:03
ANNONS
ANNONS

Lett till flera polisanmälningar

Inför premiären av "Scream 6" har amerikaner runt om i USA blivit skrämda på stan. Som del av marknadsföring har en Ghostface-klädd person dykt upp på stan och blängt på folk.

Kan du föreställa dig att se Ghostface stirra mot ditt lägenhetsfönster?

Förra året såg vi Scream-serien komma tillbaka med en femte film. Den 10 mars är det dags för nästa del, som är den första där dramat kliver utanför Woodsboro för att utspela sig i New York. Inför den stora dagen har person iklädd seriemördaren Ghostface kläder börjat synas till i olika städer i USA, som New Orleans och St. Louis, för att stirra ut folk. Detta ska ha lett till flera polissamtal. 

Men de drabbade som blivit uppskrämda har dock inte behövt frukta för sina liv – produktionen har bekräftat för Variety att det är en del av en marknadsföringskampanj inför Scream 6. Likaså kan vi se bilder utspridda på nätet kommenteras av karaktären Ghostfaces egna Twitter-konto. 

Gjorde liknande kampanjer innan Scream 6 – med filmen Smile

Paramount som distribuerar Scream 6 gjorde en liknande kampanj inför deras förra skräckfilm Smile. Då hyrde filmbolaget skådespelare för att dyka upp på läktaren under olika baseballmatcher och le obehagligt mot kameran.

I den nya Scream-filmen följer vi våra överlevare från föregångaren, som flyttar från Woodsboro till New York för att anamma en nystart på livet. Men det dröjer bara så länge innan nästa maskerade mördare iklädd Ghostface-dräkten dyker upp för att straffa dem. Ladda upp med filmens trailer här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL