Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya Jokern får 15-årsgräns

Nya Jokern får 15-årsgräns

Axel Diedrichs | Nyhet
17 juni 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
17 juni 2019

Todd Philips bekräftar det många missat.

En bild av Joaquin Phoenix som Jokern
Foto: DC-Films - Joaquin Phoenix.

Snart kommer vi att få se den första origin-filmen om Batmans ärkeskurk Jokern på bio. Det kommer att vara en av årets stora höjdpunkter, och ifall filmen tas emot väl kan DC fått sig en ny succé. Vi kan nu försäkra de som inte vet att filmen får 15-årsgräns.

Regissören bakom nya Jokern är Todd Philips som tidigare gjort komedier som Baksmällan och Due Date. I titelrollen ser vi Joaquin Phoenix, som många anser vara en av världens bästa skådespelare. Tillsammans tar de sig an den minst sagt vågade uppgiften att ge Jokern hans bakgrund, den som varit så hemlig genom åren. Sett till att karaktären är en av biovärldens mest älskade kommer inte publiken acceptera vad som helst. Tvärtom, måste storyn vara fantastisk.

Har du missat trailern? Se den här. Och se också vår ranking av Batman filmerna!

Hur som helst, om du som många andra undrar vad filmen kommer att få för åldersgräns kan vi nu bekräfta att den blir för 15-åringar och uppåt. Philips kommenterade detta i samband med en ny bild på Jokern som sminkar sig vit i ansiktet.

Visst kommer vissa vara besvikna som inte får se filmen på bio, men i det långa loppet kommer nog få att klaga på det här beslutet. Om skaparna som fått förtroendet vill göra en mogen och mer våldsam film är det bra att de kan arbeta efter deras villkor. För inga barriärer ska väl finnas i ett sånt här viktigt projekt?

Nya Jokern har biopremiär 4 oktober. Ser du fram emot premiären?

NÄSTA ARTIKEL