Nya filmer och serier på BritBox i november 2023 – flera nya kriminalare

Nya filmer och serier på BritBox i november 2023 – flera nya kriminalare

Filmtopp
01 november 2023 kl. 17:11

Många nya kriminaldramer kommer till BritBox

Bland nyheterna på BritBox i november 2023 hittar vi en stor mängd nya kriminaldramer, men också lite annat smått och gott samt julrelaterade titlar.

Nya filmer och serier på BritBox i november 2023

Nya filmer och serier på BritBox i november 2023 – flera nya kriminalare
Foto: BritBox.

We Hunt Together (säsong 1–2) – premiär 1 november

Kriminaldrama (6 avsnitt x 45 minuter/säsong)

We Hunt Together är en fängslande skildring av en katt-och-råtta-lek, där två konfliktfyllda detektiver är på jakt efter ett par mördare. Sexuell attraktion är ett genomgående tema i kriminaldramat och serien utforskar hur farlig känslomässig manipulation kan vara.

På ena sidan katt-och-råtta-leken hittar vi Freddy (Hermione Corfield), en potentiell psykopat, och Baba (Dipo Ola), en före detta barnsoldat, som tillsammans utgör en dödlig duo. På den andra sidan har vi Lola (Eve Myles) och Jackson (Babou Ceesay) som spelar detektiverna på jakt efter Freddy och Baba.

Nya filmer och serier på BritBox i november 2023 – flera nya kriminalare
Foto: BritBox.

Smother (säsong 1) – ny på BritBox med premiär 8 november

Drama, Thriller (6 avsnitt x 60 minuter)

Smother utspelar sig i en liten irländsk kuststad, där tittaren kommer att få utforska djupt begravda familjehemligheter och konsekvenserna de oundvikligen ger liv åt. I centrum hittar vi matriarken Val (Dervla Kirwan) som är redo att skydda sin familj med näbbar och klor. När hennes man hittas död morgonen efter en familjefest, försöker Val återskapa händelserna från kvällen innan för att gå till botten med vad som har hänt. Ju djupare hon gräver i händelserna, desto tydligare blir det vilken negativ påverkan hennes man hade på familjen.

Smother är skriven av Kate O’Riordan (Mr Selfridge) och rollbesättningen inkluderar bland andra Niamh Walsh (Good Omens), Thomas Levin (Borgen) och Hilary Rose (The Young Offenders).

Nya filmer och serier på BritBox i november 2023 – flera nya kriminalare
Foto: BritBox.

Payback – nytt och exklusivt BritBox-original med premiär 15 november

Kriminaldrama (6 avsnitt x 60 minuter)

I det nagelbitande kriminaldramat Payback får vi följa Lexie Noble (Morven Christie), när hon dras in i en farlig polisinsats med målet att störta gängledaren Cal Morris (Peter Mullan). Lexie lever ett stilla liv utanför Edinburgh, utan att veta att hennes man har tvättat pengar åt Cal. Snart dras Lexie in i den illegala verksamheten, samtidigt utredare att fast beslutna om att använda sig av henne i kampen mot Cal. Plötsligt är den livsfarliga balansgången mellan de två världarna ett faktum.

Payback är en BritBox Original-serie som produceras av Jed Mercurio (Line of Duty, Bodyguard) och Madonna Baptiste (DI Ray), är skriven av den hyllade manusförfattaren Debbie O’Malley (Call the Midwife, Humans, Harlots) med Steven Macintosh (The Confessions of Frannie Langton), Prasanna Puwanarajah (Doctor Foster, Patrick Melrose) och Derek Riddell (Ugly Betty, Happy Valley).

Rev. (säsong 1–3) – ny på BritBox med premiär 22 november

Komedi (totalt 19 avsnitt uppdelade på tre säsonger)

BBCS BAFTA-vinnaren Tom Hollander (The White Lotus, The Night Manager) spelar huvudrollen i denna komediserie, som han även varit med och skrivit. Hollander tar sig här an rollen som Adam Smallbone, en präst som lämnar sin landsbygdsförsamling för att bli kyrkoherde i Londons innerstad. Rollen som Adams fru Alex spelas av ingen mindre än Oscarsvinnaren Oliva Colman (The Favourite, The Crown, Broadchurch).

Rev. är vinnare av en BAFTA för bästa manuskomedi, och har dessutom förärats med ett brittiskt komedipris för bästa dramakomedi. Samtliga avsnitt av serien släpps på BritBox.

Klassiska komedier till jul – 29 november

Precis lagom till högtiden kommer en mängd av klassiska komediserier till BritBox: 

  • Only Fools and Horses Christmas Specials (16 x 30 min)
  • Yes Minister Christmas Special (1 x 60 min)
  • Keeping Up Appearances Christmas Specials (4 x 30 min)
  • Absolutely Fabulous Christmas Special (komedi, 1 x 40 min)
Nya filmer och serier på BritBox i november 2023 – flera nya kriminalare
Foto: BritBox.

Sherwood – exklusivt på BritBox med premiär 20 december

Kriminaldrama (6 avsnitt x 60 minuter)

Sherwood är ett kriminaldrama som är delvis inspirerat av verkliga händelser och skildrar två chockerande mord som inträffar i Sherwood och skakar om ett samhälle som redan är splittrat. Jakten på gärningsmannen blir massiv och misstänksamhet och illvilja växer mellan såväl livslånga grannar som mot polisstyrkorna som kommer till staden. De tragiska morden hotar nu att väcka historiska konflikter till liv, som sträcker sig till gruvarbetarstrejken från tre decennier sedan.

BritBox beskriver Sherwood som ett fängslande och samtida kriminaldrama, som är en mänsklig berättelse om en gemenskap måste omvärderas till följd av fruktansvärda händelser, med spår i ett förflutet som lämnat oläkta sår efter sig. Det är också en läglig undersökning av Storbritannien efter Brexit och den slitna sociala och politiska strukturen i modern tid.

NÄSTA ARTIKEL