Ny vd utsedd för produktionsbolaget FLX

Ny vd utsedd för produktionsbolaget FLX

Filmtopp
13 november 2023 kl. 13:11

Joshua Mehr befordras till vd

I ett pressmeddelande avslöjar FLX och majoritetsägaren SF Studios att Joshua Mehr tar över som vd för produktionsbolaget i början av 2024.

I dag meddelar FLX och bolagets majoritetsägare SF Studios att Joshua Mehr har utsetts till ny vd för det Felix Herngren-grundade produktionsbolaget som ligger bakom flera av de senaste årens största framgångar inom svensk film- och tv-underhållning.

Joshua Mehr befordras till vd efter att ha arbetat som Head of Business Affairs på FLX de senaste nio åren. Han tillträder sin nya tjänst den 8 januari 2024.

– FLX har med ett tydligt och starkt ledarskap samlat några av branschens bästa medarbetare och skapat en fantastisk plattform för kreatörer. Jag vill tacka Pontus [Edgren] för nio fantastiska år ihop. Det känns väldigt lustfyllt att nu bygga vidare bolaget ihop med Felix och alla medarbetare när vi går in en ny fas. FLX har alltid haft en enorm bredd och är väl positionerat i en föränderlig marknad, säger Joshua Mehr i ett pressmeddelande.

Joshua Mehr ny vd för produktionsbolaget FLX

Under sin tid hos FLX har Joshua Mehr arbetat med framgångsrika produktioner som till exempel Solsidan, Bonusfamiljen och Störst av allt. Mehr tar över rollen som vd från Pontus Edgren, som också är bolagets ägare tillsammans med Felix Herngren och SF Studios.

– Jag är otroligt glad att Joshua Mehr, som har en oerhört god förståelse för branschen och FLX i synnerhet, har tackat ja till att axla vd-rollen på FLX. Jag vill också passa på att tacka Pontus Edgren för hans fantastiska arbete med att bygga FLX till att bli ett av Skandinaviens mest framgångsrika produktionsbolag. Vi ser mycket fram emot att fortsätta vårt fina samarbete under Joshuas ledning, säger Iréne Lindbland, vd för SF Studios och styrelseordförande för FLX.

Det är på eget initiativ som Pontus Edgren väljer att lämna sitt uppdrag som vd. Även Felix Herngren, grundare, delägare och kreativ chef, kommenterar förändringen inom FLX-organisationen:

– Jag är verkligen tacksam över alla fantastiska år med Pontus som vd på FLX. Som klipsk strateg med klurig humor och mycket hjärta har han fått FLX att växa till att bli ett av Sveriges största produktionsbolag och en fantastiskt rolig arbetsplats. Jag ser nu med glädje fram emot en ny spännande tid på FLX med Joshua Mehr vid rodret där hans kloka, kreativa och mångfacetterade idéer kan fortsätta driva FLX framgångar.

NÄSTA ARTIKEL