I know what you did last summer

Ny uppföljare till Jag vet vad du gjorde förra sommaren på gång

Filmtopp
07 februari 2023 kl. 09:30

90-talsklassikern kommer tillbaka – igen

För 26 år sedan var det premiär för den populära tonårsrysaren "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". Nu sägs filmens stjärnor återvända i en ny uppföljare.

Efter att Scream blåste nytt liv i slashergenren dök tonårsrysare upp på löpande band. Jag vet vad du gjorde förra sommaren var en av dem som slog igenom bruset. I huvudrollerna såg vi Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr. och Ryan Philippe, som spelade ett kompisgäng som en blöt natt råkar köra ihjäl en person. De tror att ingen såg dem, men någon vet mycket väl vad de gjorde den där sommaren.

Sedan dess har det kommit två uppföljare och en TV-serie, men intresset verkar inte vara mättat. Enligt Deadline ska en källa ha sagt till tidningen att det är dags för en ny uppföljare och att Freddie Prinze Jr. och Jennifer Love Hewitt återvänder i sina roller. Att filmen numera står som "in development" på IMDb är en ytterligare indikation på att den kommer att bli verklighet.

Jag vet vad du gjorde förra sommaren
Foto: Sony Pictures

The Haunting of Hill House-författaren ansluter

Enligt IMDb stpr Jennifer Kaytin Robinson, som tidigare har gjort Do Revenge (2022), för regin. Tillsammans med Leah McKendrick och Jeff Howard kommer hon också att skriva manus. Howard har tidigare skrivit skräckfilmer som Oculus (2013), Before I Wake (2016) och Gerals Game (2017), samt skräckserierna The Haunting of Hill House (2018) och Midnight Mass (2021). 

Något premiärdatum är ännu inte satt. Här kan du streama Jag vet vad du gjorde förra sommaren.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL