Ny tolkning av Andrew Niccols Gattaca kommer till Showtime

Ny tolkning av Andrew Niccols "Gattaca" kommer till Showtime

16 mars 2023 kl. 15:03

Homeland-skaparna Howard Gordon och Alex Gansa har fått uppdraget

Uma Thurman och Ethan Hawkes film “Gattaca” kan komma att få en ny tappning. Det efter att Showtime ser en potentiell succé i sci-fi-berättelsen från 1997.

Showtimes VD Chris McCarthy, som är ett stort fan av Gattaca, har satt projektet i rullning som kan komma att få en anmärkningsvärd budget. Med Homeland-duon Howard Gordon och Alex Gansa som manusförfattare har Gattaca möjlighet att bli Showtimes nya stora succé.

Chris McCarthy har valt att strategiskt fokusera på franchises, så som Dexter och Billions, där han skapat sidoprojekt från de älskade serierna. VD:n har även skrotat färdigställda serier när han har ansett att det inte ligger i linje för Showtimes strategi.

En dystopisk värld är inte så långt borta

I sci-fi filmen Gattaca (1997) med ett IMDb-betyg på 7,8 ser vi Uma Thurman och Ethan Hawke i rollerna som Irene och Vincent som lever i en dystopisk värld där rasbiologi är sanning och genetisk diskrimination är vanligt förekommande. Filmens skapare är Andrew Niccol och producerades av Sonys Columbia Pictures

Arbetet med att ta fram en ny tolkning av Gattaca har pågått i över en månad, men representanter för Showtime och Sony har avböjt att kommentera den nya adaptionen eftersom dealen ännu inte är färdigställd.

Förhoppningarna är att Gattaca har potential att bli mer än bara en film.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL