Nu på bio

Det senaste på biofronten!

It.

Ny Stephen King-bok blir film

David Lindahl | Nyhet
03 maj 2020
David Lindahl | Nyhet
03 maj 2020

Boken The Girl Who Loved Tom Gordon blir film.

Nästa Stephen King-bok att filmatiseras är The Girl Who Loved Tom Gordon, som handlar om en tjej som går vilse under en hajk och sedan tvingas möta ondska.

Skräckförfattaren Stephen King är en av de mest framgångsrika någonsin inom sin genre med över 100 skrivna böcker. Fler av hans verk har filmatiserats och blivit till serier.

Nu rapporterar Deadline att nästa Stephen King-bok att bli film är The Girl Who Loved Tom Gordon som släpptes 1999. I boken är 12-åriga Trisha McFarland ute på en hajk med sin mamma och bror. Men hon går vilse längs med vandringsleden och hennes enda sällskap är att lyssna på en basebollmatch på sin freestyle. Samtidigt som hon fantiserar om att hennes favoritbasebollspelare ska rädda henne upptäcker hon att andra faror lurar i skogen.

The Girl Who Loved Tom Gordon ska produceras av flera som tidigare varit involverad i Stephen King-filmatiseringar som de nya Det-filmerna och Doctor Sleep.

Ännu är inga skådespelare, någon regissör eller ett officiellt premiärdatum bekräftat. Men produktionen väntas fortgå när Coronakrisen lagt sig och filmindustrin i USA kan öppna upp på allvar igen.

Läs också om att Stephen King-boken Salem's Lot också ska bli film.

 

NÄSTA ARTIKEL